Nagy-magyar foci: a Sepsi OSK a Szuperliga legjobb formában lévő csapata

Digiqole Ad

Ott folytatta a Sepsi OSK, ahol a szünet előtt abbahagyta: 6-0-s zakóval küldte haza a Jászvásári Polit; a 23. fordulóban Aradon építheti tovább nyolcmeccses veretlenségi sorozatát Bernd Storck együttese. A DAC és a Topolya pedig lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit.

A Sepsi OSK a Szuperliga legjobb formában lévő csapata.

Sepsi
(fotó: Tókos Csaba)

Gálába csapott át a Sepsiszentgyörgy múlt heti bajnoki mérkőzése a Jászvásári Poli ellen. Már az első félidőben hármat gurítottak a háromszékiek, de a folytatásban sem álltak le. Diószegi László, az OSK elnöke és tulajdonosa az ősz folyamán többször kérdőre vonta csapata mentalitását, ez a találkozó viszont megmutatta, hogy Storck érkezése ebből a szempontból is változást hozott. 4-0-s állásnál, még az utolsó tíz percben is gólratörően játszottak Varga Rolandék, ahogyan a letámadásokat sem adták föl, aminek további két találat lett az eredménye.

Az egyiket Marius Stefanescu szerezte, aki egész szezonban nagy önbizalommal játszik, ami a Poli ellen szintén megmutatkozott. A kiütés során – amellett, hogy kiharcolt egy büntetőt -, duplázott, ezzel már hét gólnál jár a román bajnokságban, amivel a Sepsi legeredményesebb játékosa. A román válogatott szélsőért sorra érkeznek az ajánlatok, de Diószegi megnyugtatta a szurkolókat: Stefanescu marad, és nem az ő helyére érkezett az új szélső, Varga Kevin.

A magyar válogatott játékos két és fél évre kötelezte el magát a székelyföldi gárdához, ahol a téli átigazolási időszakban távozó Vitalie Damascant kell majd pótolnia.

Amikor a bajnokság első felében megmérkőzött egymással a Sepsiszentgyörgy és az Arad, akkor a háromszékiek otthon tartották a három pontot egy 1-0-s győzelemmel. Storck és fiai ezúttal is kiegyeznének egy hasonló végeredményben.

Tipp: a Sepsiszentgyörgy nyer 2.30

Időközben egyaránt lejátszotta első előkészületi találkozóit a Dunaszerdahely, illetve a Topolya. A DAC előbb megverte a 1-0- arányban a Hartberget, az Austria Wientől viszont 3-0-s vereséget szenvedett, míg a TSC 4-1-gyel múlta felül a Novi Sad csapatát, majd a Diósgyőrrel végzett 1-1-es döntetlenre.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon!

Kiemelt kép: Sepsi