„Dzsudzsák megérdemel egy nagy tapsot” – Sztavrosz Cukalasz-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Ezúttal Sztavrosz Cukalasszal készítettünk interjút. Vasárnap barátságos találkozót vív a magyar válogatott Görögországgal a Puskás Arénában; a meccs kapcsán beszélgettünk az NB I-ben, a Kisvárdában is megfordult görög középpályással, aki nem más, mint Sztavrosz Culakasz.
Footballhun TV-tartalom.

cukalasz
(fotó: Tumbász Hédi)

Milyen emlékeid vannak Kisvárdáról és Magyarországról?
Számomra a Kisvárda örökre a szívemben marad, csodálatos két évet töltöttem el a csapattal. Élveztem ott a futballt a csapat mindent megadott és biztosított, amit egy profi játékos csak kérhet. A klub emberei is csodálatosak voltak, így pozitív emlékek kötnek oda. Az NB I magas minőséget képviselt, fantasztikus stadionokkal, fantasztikus adottságokkal és tökéletes szervezéssel, és tulajdonképpen ez az oka annak, hogy a válogatott évről évre-fejlődik, illetve hogy egyre több magyar csapattal találkozni az európai kupaporondon.

Cukalasz NB I-es góljai

Dzsudzsák Balázs ezen a mérkőzésen búcsúzik a magyar válogatottól. Ugyan nem játszottál ellene az NB I-ben, de ismered esetleg a Debrecenből vagy a PSV-ből? Mit gondolsz róla?
Természetesen ismerem, szép karriert futott be, és kifejezetten magas szinten is játszott. Sajnos nem volt lehetőségem játszani ellene a magyar bajnokságban. A vasárnapi összecsapáson határozottan megérdemel egy nagy tapsot a szurkolóktól.

Mit vársz a magyar-görögtől, mi a tipped?
Úgy gondolom, hogy egy jó meccs lesz, mindkét csapat megpróbál majd szép futballt játszani. A magyar válogatott, ahogy tavaly is láthattuk, kiemelkedő teljesítményre képes, ennélfogva a magyar válogatottat tartom esélyesebbnek.

Hogyan látod a görög válogatott jelenlegi helyzetét? A 2014-es világbajnokság óta nem láthattuk Görögországot világversenyen.
Görögország új edzője (Gustavo Poyet – a szerk.) új ötleteket és új filozófiát hozott a nemzeti tizenegyhez, nagy változtatásokat szeretne véghez vinni. A támadó futball elkötelezett híve, igyekszik ötvözni a látványos játékot az eredménnyel. Az emberek és a szurkolók újra elkezdtek hinni a csapatban, és optimistábbak a jövőt illetően; van rá reális esély, hogy a következő nagy tornára kvalifikálja magát a görög nemzeti tizenegy.

Kinek szurkolsz a világbajnokságon?
Mondhatni, hogy szurkolok Németországnak, mert mindig is lenyűgözött a játékuk.


A PAOK-nevelés három Európa-liga-mérkőzésen is pályára lépett a szalonikiek színeiben még 2010 ás 2012 között, majd következtek karrierje legsikeresebb szezonjai a PAS Gianninánál. A 2015-16-os évadban négy gólig és két gólpasszig jutott a görög élvonalban, mindezt úgy, hogy többnyire belső középpályásként szerepelt. Két további görög alakulat után jött a kisvárdai kitérő, ahol meghatározó szerepet töltött be, és egy jóval szabadabb, támadószellemű pozícióban játszott, mint görögországi évei alatt. Sztavrosz Cukalasz két évet töltött Kisvárdán az NB I-ben 2019 és 2021 között, 58 összecsapás során kilencszer köszönt be.
https://youtu.be/Or31ExnX4VA (A link Cukalasz NB I-es góljait tartalmazza).

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!