AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA ’19 – 1.hely; ’21 – 2.hely; ’22 – Különdíj

2019 – 1. hely

A DUE (Diákújságíró Egyesület) által minden évben meghirdetett Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton több kategóriában is lehet indulni – ezt tettük mi is. A Foci Java ezt a lehetőséget megragadva 2019-ben elindult a pályázaton, ahol első helyezést ért el. A Foci Java így lett AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA általános iskola kategóriában.

Természetesen mindez nem történhetett volna meg Varga Ákos, az M4 Sport sportriportere nélkül, (egyebek mellett ő közvetítette a Barcelona 8-2 es szétesését a Bayern München ellen), akivel a díjnyertes interjúnkat készítettük.

Eme beszélgetésünket ezen a linken olvashatjátok!


2021 – 2. hely

A magyar válogatott 2020-as őszi menetelését bemutató cikk – többek közt olyan megszólalókkal, mint Schafer András és Marco Rossi – 2. helyezést ért el AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA kategóriában, középiskolás korosztályban.

A teljes cikk nálunk, ezen a linken olvasható.

Berki Dániel


2022 – Különdíj

Bár a 2022-es Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton hivatalosan nem álltunk fel a dobogóra, de a Foci Java, illetve szerkesztőnk, Tarr Ákos is díjazásban részesült.

Összefoglaló arról, hogy az olyan külső tényezők, mint a koronavírus-járvány, valamint az orosz-ukrán háború milyen jelentős mértékben képesek megváltoztatni a labdarúgást – e cikkünk sportújságírói különdíjban részesült.