„Elképesztő gólt rúgni a bajnoknak” – Matheus Leoni-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez új sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Ezúttal Matheus Leonival készítettünk interjút. 2021 telén igazolta a bolgár Arda csapatától a brazil bekket a Kisvárda. Matheus Leoni a csapata egyik legjobbja lett az elmúlt félévben, a tavalyi szezont góllal zárta, az ideit pedig góllal nyitotta, méghozzá a címvédő Ferencváros idegenbeli legyőzésekor.
Footballhun TV-tartalom.

Matheus Leoni
Matheus Leoninak is nagy szerepe van a Kisvárda repülőrajtjában (fotó: laymakerstats.com)

Miért igazoltál Kisvárdára?
Négy évet töltöttem Bulgáriában, és tavaly télen lehetőségem volt átigazolni Kisvardára, szerettem volna egy új bajnokságban szerepelni, a Kisvárda hívott, és boldog vagyok itt. Kezdetben kicsit nehéz volt alkalmazkodni, de ma már sikerült beilleszkednem.

Hogyan értékeled az eddigi teljesítményeteket?
Hármas győzelmi sorozatunk volt erős ellenfelekkel szemben. A Gyirmót elleni meccs itthon küzdelmesnek bizonyult, hiszen emberhátrányba kerültünk, de sikerült jól reagálnunk, így meglett a három pont. Az MTK ellen sosincs könnyű dolga az ellenfélnek; nagy dolog volt a fordítás, főleg azért, mert idegenben játszunk. A Fehevár ellen tudtuk, hogy az NB I egyik topcsapatával kell megmérkőznünk. Egyértelműen tartottuk a piros-kékekkel a lépést, sőt, emberelőnyben játszottunk. azonban végül kontrából megszerezték a második, egyben győztes gólt. De ez a futball. Jó úton haladunk, és minden meccsen meg kell próbálnunk pontokat szerezni.

Mik a céljaid ebben a szezonban?
Meccsről meccsre tervezünk, a végén meglátjuk, mit hoz a szezon, magától értetődően szeretnénk minden összecsapásunkat megnyerni, nem számít, hogy idegenben vagy hazai pályán lépünk ki a gyepre.

Hogy tetszik eddig a klub és a város?
A klub remek edzőközponttal és stadionnal rendelkezik, ez számunkra a lehető legjobb körülményeket biztosítja. Kisvárda egy kisváros, viszont nagyon szeretem ezt a nyugalmat, jó itt élni a családdal, a gyermekeimmel.

Milyen érzés volt a bajnok Ferencváros otthonában győztes meccsen gólt lőni?
Hihetetetlen dolog gólt szerezni a bajnok, egyben egy erős klub ellen. Azt pedig csak még felemelőbbnek találtam, hogy a Kisvárdának ez volt az első győzelme a Fradi ellen; tökéletes teljestíményt nyújtottunk. Nagyon örültem a sikernek, de tovább kell dolgoznunk a fejlődés érdekében.


Matheus Leoni bal oldali hátvédként már két gólpasszt és egy találatot jegyzett az NB I eddigi küzdelmei során; a cikk publikálásáig hatszor lépett pályára, mindig kezdőként. A bolgár bajnokságban igen sok tapasztalatot szerzett, három év alatt 67 találkozón taposta a gyepet az efbet Ligában a Beroe Straga Zagora, valamint az Arda Kardzhali színeiben.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

További cikkeink