Nagy-magyar foci: első hazai El-meccsén csodát tenne a Topolya

Digiqole Ad

Beharangozó a Topolya következő Európa-liga-meccséről. A vajdasági csapat hazai pályán is bemutatkozik a sorozatban, ellenfele a görög Olimpiakosz lesz. Az első meccsén majdnem meglepetést okozott a TSC, Sós Bencéék szeretnék, ha a jó játék immáron eredményességgel is párosulna. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

topolya
(fotó: TSC)

Európa-liga: első hazai csoportmeccsére készül a Topolya
UNIBET

Topolyai SC-Olimpiakosz Pireusz, csütörtök 18:45

Egészen a hétvégéig őrizte százszázalékos mérlegét a szerb élvonalban Topolya, de a mérkőzés hajrájában egyenlített a Mladost. Több sem kellett a Partizannak, amely megnyerte a maga meccsét, ennélfogva élre állt a Szuperliga táblázatán, letaszítva onnan Sós Bencééket. Ami az Olimpiakoszt illeti, a tavalyi görög bronzérmes egy 3-0-s győzelemmel hangolt az EL-találkozóra, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti hazája pontvadászatát. A piros-fehérek mérlege igen meggyőző: hét bajnokiból hatszor arattak győzelmet és csak egy alkalommal végeztek döntetlenre.

Az A-csoport első fordulójában a TSC ráijesztett a tartalékosan, ám így is erős kezdő tizeneggyel felálló West Ham Unitedra, de végül 3-1-es vereséget szenvedett. Összességében azonban kivívta az angol sajtó tiszteletét a vajdasági gárda, a Kalapácsosok könnyebb 90 percre számítottak. Sőt a nemzetközi debütálás alkalmából az UEFA stábja is elkísérte a TSC-t Londonba, hogy egy kisfilmet forgassanak a klubról. A kvartett másik mérkőzésén a Freiburgnak sikerült begyűjtenie a három pontot az Olimpiakosz vendégeként, így csütörtökön a két nullapontos csapat találkozik egymással.

Nagy érdeklődés övezi a TSC hazai EL-meccseit, hiszen majdnem az összes hárommeccses bérlet gazdára talált; jó eséllyel holnap is telt ház előtt szerepelhetnek az Oroszlánok a 4500 fő befogadóképességű TSC Arénában. Ha az Olimpiakosz – a West Hamhez hasonlóan – pihenteti majd az alapembereit, akkor ismét lehet keresnivalója Zarko Lazetics csapatának.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Topolya

További cikkeink