Nagy-magyar foci: jó kilátásokkal kezdi meg a tavaszi szezont a Sepsi

Digiqole Ad

A határon túli magyar csapatok közül a Sepsi OSK folytatja leghamarabb a bajnoki szereplését, míg a Dunaszerdahelyre és a Topolyára a februári visszatérésig felkészülési mérkőzések várnak.

Jó kilátásokkal kezdi meg a tavaszi szezont a Sepsi OSK

Sepsi
(fotó: Sepsi OSK)

Kijelenthető, hogy jót tett az edzőváltás a Sepsinek, amely Bernd Storck kinevezésével négy bajnokin veretlen maradt, és az előkelő negyedik helyen telelhetett az román bajnokságban. A háromszéki együttes Törökországban edzőtáborozott, ahol két barátságos találkozón előbb a német másodosztályban szereplő Magdeburgot verte 2-1-re, majd 0-0-ra végzett az Újpest ellen.

Ami az átigazolási piacot illeti, egyelőre a Sepsiszentgyörgy az egyetlen olyan csapat a román élvonalban, amely még egyetlen játékost sem igazolt a télen. Jóllehet a klubigazgató, Hadnagy Attila elmondta, hogy egy szélső, illetve egy középpályás érkezésére van kilátás, hiszen három távozót is bejelentett az OSK. Francisco Júniort még októberben kapták rajta ittas vezetésen, azóta nyilvánosságra hozta a klub, hogy felbontja a Bissau-Guinea-i középpályás szerződését. Rajta kívül Vitalie Damascan és Dobozi Krisztián kölcsönben távozott a szezon végéig, utóbbi az NB II-es Kazincbarcikához igazolt.

Storck nem számolhat az őszi idényben alapembernek számító Isnik Alimivel sem, aki akár négy-hat hétig sem léphet pályára térdsérülés miatt.

 „Bízunk a győzelemben Jászvásár ellen, ezen a meccsen nem szükséges szépen játszanunk, semmi más nem számít, csak az, hogy a három pontot szerezzük meg – fogalmazta meg várakozásait Hadnagy. – Ezzel folytatni szeretnénk azt a jó sorozatot, amit abbahagytunk az elmúlt év végén, hogy aztán elérjük a célunkat, vagyis a felsőházi rájátszásba jutást.”  

Bár jó formának örvendenek a szentgyörgyiek a felsőházért folyó harcban kilenc együttes is reális esélyekkel vesz részt, ennélfogva nem lesz könnyű dolguk Varga Rolandéknak. Igaz, a 14. helyezett Poli szerencsére nem tartozik ezen gárdák közé.

Mind a DAC, mind pedig a TSC négy-négy felkészületi mérkőzést fog játszani januárban, mielőtt februárban elkezdődik a tavaszi évad Szlovákiában és Szerbiában is.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon!

Kiemelt kép: Sepsi

Forrás: Székely Sport, Székely Sport

További cikkeink