Nagy-magyar foci: látótávolságon belül a dobogós helyek a DAC számára

Digiqole Ad

Hatásosnak bizonyult a dunaszerdahelyi B-közép „csendes szurkolása”, a Zsolna legyőzése után Rózsahegyre is három pontért utazik a DAC. Erdélyi rangadót játszik a Sepsiszentgyörgy a CFR Kolozsvárral szemben. A Topolya szépen lassan, de egyre közelebb van a második Partizanhoz, a Vozdovac ellen kötelező feladat vár a TSC-re. Cikkünk megjelent az Unibeten.

dac
DAC-Zsolna: győzelem a 900. élvonalbeli mérkőzésen (fotó: DAC)
dac

Nem mindennapi szurkolói demonstrációt láthattunk a Dunaszerdahely keménymagjától, amely megelégelte a csapat „lélektelen játékát”, és a kapu mögötti szektort üresen hagyva csendes szurkolásra hívta a szimpatizánsokat a Zsolna ellen. A Szpartak Trnava ellen elszenvedett 3-1-es vereség után telt be a pohár, de a válogatott szünet előtti utolsó bajnokin kárpótolta szurkolóit a DAC.

Már mindkét félnek volt egy-egy meg nem adott gólja, amikor az 53. percben Mateus Brunetti egy szöglet után megszerezte a vezetést a csallóközieknek. Tíz perccel később viszont nagyobb helyzet nélkül is egyenlítettek a zsolnaiak.

A második félidőben szintén gyors kontrákból igyekezett helyzetet kialakítani a Dunaszerdahely. A hajrában egy ilyen ellentámadás érett góllá, Matej Trusa révén értékes három ponthoz jutott a csallóközi együttes. Győzelmükkel Csinger Márkék néhány hét leforgása alatt négy pontot raboltak el a Zsolnától, így ugyanennyi pontra megközelítették riválisukat a táblázaton.

A Rózsahegy otthonában kifejezetten jó a mérlege a sárga-kékeknek, akik az utóbbi tíz alkalommal nyolcszor maradtak veretlenek, öt győzelemmel és két döntetlennel. Mi tagadás, a dobogó eléréséhez kötelező lenne a három pont.

Cirkovics remek formának örvend (fotó: TSC)

Egy győztes bácskai rangadóval vonult pihenőre a Topolya, miután 4-2 arányban múlta felül a Szpartak Szuboticát (Szabadka). A Topolya az első perctől fogva saját kapuja elé szögezte a Szabadkát, amely nem is bírta ki kapott gól nélkül az első 20 percet. Milan Radint senki nem támadta meg, a szerb a középpályásnak több se kellett, egy jól helyezett lövéssel megszerezte a vezetést a 18. percben. A második TSC-gólban szintén oroszlánrészt vállalt Radin, aki több ember gyűrűjében megtartotta a labdát, majd indította csapattársát, a beadásra pedig Alekszandar Cirkovics érkezett. Akár még a szünet előtt 3-0-val elléphetett volna TSC, de ami késett, nem múlott: Sasa Jovanovic az 55. minutumban meglőtte a harmadik találatot.

Egy szabadrúgásból, illetve egy beadásból ugyan a semmiből szorossá tette a Szabadka a végjátékot, de Cirkovics duplázott, ezzel 4-2-re eldöntve a rangadót. A kölcsönben szereplő szerb támadó már tizedik alkalommal iratkozott föl a gólszerzők közé a szerb élvonalban, amivel negyedik a góllövőlistán.

Köszönhetően a Partizan kisebb hullámvölgyének, kilenc pontra faragta hátrányát a Topolya az elmúlt fordulókban. Igaz, még mindig kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy az észak-bácskaiak odaérjenek a BL-selejtezőt érő második helyre.

A válogatott szünet alatt az Eszék látogatott Topolyára egy barátságos mérkőzés keretein belül, ahol a hazaiak 2-1-re nyertek. Ám ami még fontosabb: Sós Bence mind a 90 percet a pályán tölthette.

A Vozdovac ősszel bravúrosan egy pontot elcsent a TSC-től, azonban most is utóbbi számít esélyesnek.

Sok múlhat a hétvégi rangadón (fotó: Pinti Attila)

Sosem könnyű ponttal, valamint pontokkal távozni a román bajnokságot vezető FCSB otthonából, de a Sepsiszentgyörgy az alapszakasz végén megszorongatta ellenfelét. Jóllehet már 11 perc után vezetett az FCSB, a vendég védők hathatós közreműködésével. Nem tartott viszont sokáig a hazaiak öröme, ugyanis Gabriel Debeljuh kiharcolt egy büntetőt, amelyet hidegvérrel bepanenkázott, így meglepetésre 1-1-re alakult az állás. Ennek ellenére nem bírták ki a félidőig a háromszékiek, egy bombagóllal megint az FCSB-nél volt az előny. Hiába próbálkozott becsülettel az OSK, többek között Nicolae Paun átlövése könnyen beakadhatott volna, mégis az FCSB-nek voltak nagyobb lehetőségei a 3-1-hez. Végül maradt az egygólos különbség a fővárosiak javára akárcsak az előző két egymás elleni összecsapáson. 

Már-már hagyományos módon a válogatott szünetben a Csíkszeredával találkozott Bernd Storck együttese. Az egyre kevesebb lehetőséget kapó Varga Roland ezúttal kezdett, és rögtön két találattal hálálta meg a bizalmat a 2-1-es szentgyörgyi sikert hozó mérkőzésen.

A Kolozsvári CFR ellen erdélyi derbi vár az OSK-ra, ha utóbbi megismételné a decemberben aratott sikerét, akkor mindösszesen két pont lenne a hátránya a Vasutasokkal szemben.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon!

Kiemelt kép: DAC