Ramsdale vagy Raya? – Peter Schmeichel elmondta a véleményét

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, hatalmas verseny van kialakulóban Aaron Ramsdale és David Raya között, a goal.com-on érhető el.

Ramsdale
(fotó: Getty Images)

„Ettől egyikük sem lesz jobb” – Peter Schmeichel az Arsenal hálóőreinek rivalizásáról.

A Manchester United legendája élesen kritizálta Mikel Arteta döntését a kapusposzton.

Schmeichel szerint abból, hogy két első számú hálóőre is van az Arsenalnak Ramsdale és Raya személyében, sem a csapat, sem pedig a két játékos nem profitál. „Csak akkor érteném meg azt, hogy Ramsdale kikerült a kezdőből, ha Arteta úgy gondolja, Raya jobb kapus – nyilatkozta a Premier League Show-ban Schmeichel. – A két hálóőr közti versengés olyan helyzeteket fog teremteni a mérkőzéseken, amelyek bizonyításra késztetik őket. Ez az egyetlen dolog, amit nem akarsz a kapusodtól. Egy reaktív posztról beszélünk, csak annyit tehetsz, hogy megvárod, amíg történik valami, amire aztán reagálsz. Nem lehet olyan értelemben hajtani, mint más posztokon.”

Mint ismeretes, az Arsenal nyáron leigazolta a szezon végére kegyvesztetté vált Rayát a Brentfordtól, aki új csapatánál szépen lassan kiszorította posztriválisát. Hiába volt Ramsdale meghatározó játékosa tavaly az Ágyúsoknak, és kezdett a szezon első négy Premier League-meccsén, az elmúlt négy találkozóból csak a Ligakupában jutott szóhoz. Úgy tűnik, Arteta rotálni fogja a két kapusát, hiszen rengeteg mérkőzés vár az észak-londoniakra.  

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kiemelt kép: Getty Images

Forrás: GOAL

További cikkeink