Vezéráldozattal járt a Real Madrid rangadón aratott győzelme

Digiqole Ad

Noha gálázott a Real Madrid a Girona ellen, Jude Bellingham sérülése miatt főhet Carlo Ancelotti feje. Hírünk a GOAL-on.

Real Madrid
(fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/Getty Images)

A Real Madrid 4–0-ra győzte le a vendég Gironát a spanyol bajnokság 24. fordulójában, így öt pontra növelte előnyét a tabella élén.

Az első percekben rögtön átengedte a kezdeményezést a Real Madrid a Gironának, mégis a madridiak szereztek vezetést. Vinícius Jr. a balszélről húzott befele, majd védhetetlenül kilőtte a hosszú felső sarkot (1–0).

A korai hazai vezetés ugyanakkor nem tett jót a meccsnek, a Real kontrákra rendezkedett be, míg a Girona nem tudott helyzeteket kialakítani. A 23. percig kellett várni a következő lehetőségre, de Federico Valverde próbálkozását könnyedén fogta Paulo Gazzaniga.

Összességében nem hozott sok kidolgozott helyzetet az első félidő.

Bár a Real sok játékforgatással rendre kijátszotta a Girona letámadását, a kapu közelében többször labdát vesztett az együttes, míg a túloldalt szinten megannyi technikai hiba csúszott a támadásokba, nem mellesleg a 14 gólos Dovbykot is semlegesítette a hazai védelem. Az első játékrészben csupán egy blokkolt lövésig jutottak el a vendégek.

A 35. percben aztán Jude Bellingham növelte kettőre csapata előnyét, ám a gólban elévülhetetlen érdemei voltak Viníciusnak, aki kiszorított helyzetből, az oldalvonal mellől, külsővel hozta nagy helyzetbe angol csapattársát (2–0).

Egészen más iramban jött ki a fordulást követően a Girona, ennek ellenére ismét a hazai publikum ünnepelhetett. Vinícius két embert vert meg a bal szélen, majd a lövését még hárította Gazzaniga, de a kipattanóra a pár perccel korábban még sérülés miatt földre kerülő Bellingham ért oda leggyorsabban, és 3–0-ra módosította az állást, végleg eldöntve a rangadót.

Bellingham végül nem tudta folytatni az összecsapást, bokasérülésével pedig kérdésessé vált a hétközi BL-nyolcaddöntőn való szereplése is.

Ennek ellenére nem álltak le a királyiak, Rodrygo szintén feliratkozott a gólszerzők közé a 61. minutumban, beállítva a 4–0-s végeredményt.

Győzelmével már öt pontra duzzadt a királyi gárda előnye.

Yaakobishvili Antal nem lépett pályájára a találkozón.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon!

Kiemelt kép: Getty Images