„A Győri ETO az otthonom” – Nemanja Andric-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez új sorozatunk képlete, amelyben volt- és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. A mai részben ezúttal Nemanja Andriccsal készítettünk egy rövid interjút. Andric 2012 óta játszik hazánkban, bajnok lett a Győrrel, játszott Újpesten, majd Balmazújvárosban is megfordult szintén az NB I-ben. Utána Nemanja Andric visszaigazolt korábbi klubjához, az ETO-hoz a másodosztályba, ahonnan tavaly nyáron igazolt Kaposvárra.
Footballhun TV-tartalom.

Nemanja Andric
Nemanja Andric még első ETO-s időszakában (fotó: Nemzeti Sport Online)

Nemanja Andric 2012 óta játszik Magyarországon. Hogy érzed magad itt?
Az első pillanatban nem volt könnyű, és időre volt szükségem az alkalmazkodáshoz! De hat hónap után megszoktam, és most csodálatosnak tartom, hogy itt élhetek.

Győr, Újpest, Balmazújváros, Kaposvár. Ezekben a klubokban játszottál, melyik volt a kedvenced ezek közül?
Mind a 4 klubból szép emlékeim vannak, amelyeket magammal viszek, de ha egyet kell választanom, akkor a Győr lenne az, a legtöbb időt ott töltöttem, a legsikeresebb az ETO-val voltam, és úgy érzem, hogy az az otthonom.

Mi döntött abban, hogy Kaposvárra szerződj?
A járvány kezdete óta sok minden megváltozott, és abban a pillanatban a Kaposvár volt, amelyik nagyon szeretett volna! Szóval hálás vagyok a lehetőségért, amelyet kaptam tőlük!

Mik a céljaid a jövőben?
Ha egészséges leszek, azt tervezem, hogy még két évig játszom, mert jól érzem magam a pályán! A játékos-karrier után szeretnék a futballban maradni, mert tudom, hogy sok mindent tudnék adni a futballért.

Ha választhatnál, a szerb vagy a magyar válogatottatra tennéd le a voksod?
Mint játékos Szerbia lenne, mert én ott születtem és nőttem fel. De mint a futballban dolgozó ember, szívesen foglalatoskodnék itt, Magyarországon, mert ez az ország nagyon sokat adott nekem, és úgy érzem, hogy nagyon sokat tudnék adni a következő fiatal magyar generációknak!


A 33 éves balszélső 2018-ban tért vissza az ETO-hoz, miután korábban már 3 évig a győrieket erősítette. 2012-ben kezdődött meg magyarországi pályafutása, és egyértelmű, hogy ez idő alatt az első ETO-s időszaka volt a legfényesebb. A Kaposvárral jelenleg az NB II-es tagságért harcol.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Nemzeti Sport Online

További cikkeink