Bemutatjuk a meggypiros mez viselőit: Lang Ádám, Botka Endre

Digiqole Ad

Annak apropóján, hogy szép lassan, de egyre inkább közeledik a várva várt Európa-bajnokság, bemutatjuk válogatottunk játékosait. Így kétségtelenül képben leszel a meggypiros mez viselőivel. Érkeznek a védők, méghozzá ismét párban: Lang Ádám és Botka Endre!
Goal Vonal-tartalom.

Lang Ádám
Lang és Botka (fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images; Jonathan Moscrop/Getty Images)

Lang Ádám

  • klub: Omonia Nicosia
  • válogatottság: 38
  • poszt: hátvéd
  • életkor: 28 éves
  • legnagyobb sikerei: magyar bajnok és szuperkupa-győztes, Eb-nyolcaddöntős, román bajnok és szuperkupa-győztes

Klubcsapataiban

Lang Ádám 1993. jan. 17-én látta meg a napvilágot Veszprémben. A labdarúgással is itt ismerkedett meg, a helyi utánpótlás csapatokban kezdte meg karrierjét. A felnőttek közötti bemutatkozására a 2008-2009-es szezonig kellett várnia. 4 szezon és 44 pályára lépést követően a Győri ETO csapatába szerződött, mellyel bajnoki címet, valamint szuperkupa győzelmet ünnepelhetett. A kisalföldiek licenchiánya miatt a klubot az NB III-ba sorolták, és több játékost is klubváltás elé állítottak.

Lang szintén a távozás útját választotta és a fehérvári (akkor még) Videoton FC-hez kötelezte el magát. Első szezonjában 23 mérkőzésen lépett pályára, a 2. félévben alapemberré nőtte ki magát Juhász Roland mellett. A következő idényben szintén rendszeresen a kezdőcsapatban láthattuk Langot, aki azonban a külföldi szerződés lehetőségét megragadva a francia Dijon csapatába igazolt.

Di María ellen (fotó: MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)

Debütálása nem várt módon sikerült, hisz öngóllal mutatkozott be a PSG elleni találkozón. Végül 22 meccs után a szintén francia Nancy csapata vette kölcsön a magyar válogatott középhátvédet.

A Franciaországban töltött évei után 2018 nyarán a román CFR Cluj jelentette be Lang érkezését. A kolozsvári csapatban egy szezont töltött, mely alatt a bajnoki és szuperkupa győzelemért járó trófeát is a magasba emelhette.

Mostani csapata a ciprusi Omonia Nicosia 2019. jún. 27-én mutatta be hivatalosan is. Jelenleg második szezonját tölti Cipruson, ahol alapemberként számítanak rá minden sorozatot figyelembe véve.

Válogatottban

A magyar nemzeti csapatban 2014-ben debütált egy Dánia elleni barátságos mérkőzés alkalmával. Részese volt a 2016-os Eb-menetelésnek is, ahol mind a 4 találkozón magára ölthette a címeres mezt. Eddigi 38 pályára lépése alatt 1 gólt, illetve öngólt írhatunk a neve mellé. Várhatóan ott lesz a nyári, részben hazai rendezésű Eb-n is.

Botka Endre a következő oldalon!