Bemutatjuk a meggypiros mez viselőit: Kecskés Ákos, Szalai Attila

Digiqole Ad

Annak apropóján, hogy szép lassan, de egyre inkább közeledik a várva várt Európa-bajnokság, bemutatjuk válogatottunk játékosait. Így kétségtelenül képben leszel a meggypiros mez viselőivel. Érkeznek a védők, méghozzá rögtön ketten együtt: Kecskés Ákos és Szalai Attila!
Goal Vonal-tartalom.

Kecskés Ákos
Előbbi a svájci-, utóbbi a török bajnokságban pallérozódik (fotó: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images; David Ramos/Getty Images)

Kecskés Ákos

  • klub: Lugano
  • válogatottság: 1
  • poszt: hátvéd
  • életkor: 25 éves
  • legnagyobb sikerei: svájci bronzérmes

Klubcsapataiban

A hódmezővásárhelyi születésű Kecskés Ákos Makón, majd a Tisza Volán utánpótlásában pallérozódott mielőtt kikerült Olaszországba, az Atalanta csapatához. Miután 18. életévét betöltötte, profi szerződést kapott az itáliai csapattól, ahol azonban csak edzőmeccseken kapott szerepet. Több játéklehetőség reményében 2015-ben Újpestre szerződött, ahonnan szintén kölcsönben a lengyel élvonalba igazolt. Előbb a Termalicánál, majd a Korona Kielcénél rúgta a bőrt 2 szezon ideéig.

2020 nyara: gólöröm a Basel elleni bajnokin. (fotó: Harry Langer/DeFodi Images/Getty Images)

Ezután hivatalosan is búcsút intett az Atalantának, és a svájci Lugano csapata lett karrierjében a következő állomás. A jelenleg is ott futballozó hátvéd eddigi 58 pályára lépése alatt 2 gólt szerzett. Másfél szezon erejéig Vécsei Bálinttal voltak csapattársak, aki azóta már a Ferencváros játékosa.

Válogatottban

A 190 cm magas Kecskés a korosztályos válogatottakat végigjárva 2020-ban a felnőttek között is bemutatkozhatott a Szerbia elleni NL-találkozó alkalmával. Várhatóan ott lesz a nyári Eb-keretben is.

Szalai Attila a következő oldalon!