A Newcastle jó piacot zárt – Guimaraes rengeteget jelenthet

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a Newcastle jól járt Guimaraes érkezésével, a goal.com-on érhető el.

(fotó: goal.com)

Egyre aktívabb a Newcastle az átigazolási piacon: most a Lyon középpályását szerződtette

GOAL.COM

A Szarkák új középpályása, Bruno Guimaraes a Lyonból érkezett 42 millió euróért cserébe; jóllehet hívta az Arsenal, a Manchester United és a PSG.

Négy és fél évre költözött a St James’ Parkba Guimaraes, akinek kulcsszerepe lehet a Newcastle bennmaradásért folytatott harcában. A Ligue 1 idei szezonjában a brazil szűrő nyerte a negyedik legtöbb párharcot (158), és a nyolcadik legtöbbször szerelt (50).

Sokoldalúságát alátámasztja, hogy nemcsak védekező feladatait látja el, hanem a támadásokkal is képes felfejlődni, ha lehetősége nyílik rá. A legtöbb passz szintén az ő nevéhez fűződik a francia bajnokságban, mind a támadóharmadot, mind az ellenfél térfelét nézve. „Sokat fejlődött, ambiciózus játékos, kellő játékintelligenciával – mondta róla a dél-amerikai futballban jártas Tim Vickery a Sky Sports-nak. – Úgy érzem, nagyot alkothat Newcastle-ban.”

Eddie Howe együttese egy igazi box-to-box, avagy egy, a két tizenhatos között ingázó középpályással lett gazdagabb; érdekes lesz majd látni, milyen lesz az összhang közte és a csakugyan brazil Joelinton között, akinek az angol tréner irányítása alatt egy egészen más szerepköre lett, immáron a csatársor mögött.

Ez már a sokadik januári vétele a Newcastle Unitednak, Kieran Trippier és Chris Wood után; sőt, a Brighton-védő Dan Burnért is ajánlatot tett a klub, akit a Deadline Day-en meg is szerzett. Matt Targetet is, az angol balhtávéd kölcsönben érkezett.

Összességében jó telet zárt a klub, ezen igazolásokkal meglehet a bennmaradás.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: goal.com

Forrás: Sky Sports 1; Sky Sports 2