Kulusevski érkezik a Tottenhambe – talán vele megegyezik a klub

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, Spursnek összejöhet az első téli vétele Kulusevski személyében, a goal.com-on érhető el.

(fotó: goal.com)

Kulusevski a Tottenham játékosa lehet

GOAL.COM

A Tottenham Hotspur érdeklődik a Juventus támadója, Dejan Kulusevski iránt, aki az elmúlt napokban szerződtetett Dusan Vlahovic leigazolását követően vált létszámfelettivé.

Sajtóhírek szerint a Tottenham már a télen meg szeretné szerezni Kulusevski játékjogát, ami ellen a torinóiaknak sem lenne ellenvetése, az Öreg Hölgy nyitott a svéd kölcsönadására, vételi opcióval. Az olasz rekordbajnok még 44 millió euróval tartozik az Atalantának a Kulusevski-szerződés okán, a különböző záradédok életbelépésével. Ebből fakadóan a svéd válogatott eladásából származó bevételekből a tartozás végére is pontot tudnának tenni.

A Tottenham eredetileg ugyan Luis Díazt szerette volna leigazolni az FC Portótól, de ő a Liverpoolhoz szerződött, ennélfogva a korábban B-tervnek számító Kulusevski vált a londoniak elsőszámú célpontjává.

Fabio Paratici, aki egykoron Torinóba hozta a 21 éves játékost, jelenleg sportigazgatóként is dolgozik a Spursnél, ami nagyban megkönnyítheti a tárgyalásokat.

Az utóbbi időben Kulusevski egyre kevesebb játékpercet kapott Massimo Allegritől, legutóbb 2021 decemberében játszott végig egy találkozót; nem jelentene hatalmas meglepetést a távozása. A Juve támadóját korábban az Arsenallal és a Milannal is kapcsolatba hozták, most azonban a Spurs számít favoritnak a Kulusevski-transzfer kapcsán.

Conte így képtelen lesz új gárdát építeni

Egyelőre igencsak feledhető ez az átigazolási időszak a Sarkantyúsok számára; Antonio Conte külön kiszemeltje Adama Traoré volt, akiből az olasz tréner egyfajta szárnyvédőt szeretett volna faragni, mint korábban a Chelsea-nél Victor Mosesből. Csakhogy a spanyol inkább a Barcelonát választotta, sokkal kevesebb bérért cserébe.

Sajtóhírek szerint Luis Díazzal is jól haladtak a tárgyalások, ám az utolsó pillanatban a Liverpool csakugyan beszállt a versenybe; nem meglepő módon a Vörösök hívása jobban hangzott a szélső számára.

De a legmellbevágóbb mindenképpen az volt, amikor egy Non-League-játékossal sem sikerült leszerződnie a 2019-es BL-döntősnek, név szerint Ollie Tanerrel. A tehetséges játékossal a személyes feltételekről nem tudott dűlőre jutni a klub.

Szerző: Berki Dániel, a Goal Vonal szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: goal.com

Forrás: All Football; Sky Sports