Bizakodó a korábbi NB I-es bolgár védő – Kamen Hadzsiev-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Hétfőn megkezdi az Eb-selejtezős küzdelmeit a magyar válogatott, méghozzá Bulgária ellen; a meccs kapcsán Kamen Hadzsiev beszélt a bolgárok Eb-álmairól és arról, hogy mit vár a magyar-bolgártól.

Footballhun TV-tartalom.

(fotó: Török Attila)

Melyik meccsre emlékszel vissza legszívesebben a Magyarországon töltött időszakodból?
Mindegyik mérkőzés szép emlék, de a szívemhez az áll a legközelebb, amikor a Ferencvárost legyőztük 4-1-re 2019 augusztusában.

Mi a véleményed a magyar bajnokságról?
Véleményem szerint a magyar bajnokság nagyon jó, a játékosok magas szintet képviselnek.

Lehet Bulgáriának esélye az Eb-kvalifikációra? Nem él szép időket jelenleg a válogatott.
Természetesen lehet, a labdarúgásban minden lehetséges.

Mi a véleményed a magyar válogatottól?
Kiváló játékosok alkotják a magyar válogatottat és Marco Rossi személyében egy remek edző ül a kispadon.

Mit vársz a Magyarország-Bulgária Eb-selejtezőtől?
Természetesen egy bolgár győzelemben bízok, de sok szerencsét kívánok a magyar válogatottnak. Szerintem egy nagyon izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe.


A Schalke ificsapatát is megjáró középsővédő két és fél idényt töltött Magyarországon a Puskás Akadémia együttesénél, és egyszer szerepelt a bolgár válogatottban. Hadzsiev számára az kevésbé lehet szép emlék, hiszen egy botrányba fulladt angolok elleni hazai 6-0-s vereséggel ért véget a mérkőzés, viszont ekkor a felcsúti időszakában nyújtott teljesítményével mindenképpen kiérdemelte a válogatottságot. Miután két szezont eltöltött a Puskásnál (összesen 56 találkozón játszva), a hátvéd útja visszavezetett a bolgár Beroe együtteséhez, ahonnan még 2019-ben a PAFC-hoz szerződött. 2022-ben egy rövid üzbég kitérő következett, a Pakhtakor Tashkent színeiben három ázsiai BL-meccs is jutott neki; február óta újfent a bolgár élvonalat erősíti, ahol egyszer már viselhette a Hebar csapatkapitányi karszalagját.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Török Attila