Hová tart Dodi Lukebakio?

Digiqole Ad

Dodi Lukebakio a Hertha legértékesebb játékosa a maga 12 millió eurójával, így nem valószínű, hogy a német másodosztályba is követné a fővárosi csapatot. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

(fotó: Soeren Stache/picture alliance/Getty Images)

Dárdai Pál játékosa visszavágyik a Premier League-be
UNIBET

Dárdai Pál első érájában meglehetősen kis költségvetésből gazdálkodott a Hertha az átigazolási piacon, a magyar vezetőedző mégis elvitte előbb az El-selejtezőbe, majd 2017-18-ban az El-csoportkörbe a klubot. Dárdai távozása után a vezetőség szerette volna állandó nemzetközi szereplőnek tudni a Herthát, ennek érdekében 110 millió eurót költött átigazolásokra a 2019-20-as szezonban (a magyar edző idején 16 millió euró volt a legtöbb, ami erősítésekre ment el egy évadban). Ekkor érkezett Lukebakio is 20 millió euróért, aki a tavalyi, kiesést jelentő idényben 11 Bundesliga-góllal a berliniek házi gólkirálya volt; ezzel egyébként felülmúlta egyéni legjobbját, ami tíz német bajnoki találat volt még a Düsseldorf színeiben. 

A mindkét szélen otthonosan mozgó belga szélső igazi erényei az egy az egy elleni párharcok, ilyenkor előszeretettel húz befele a bal lábára vagy sebességét kihasználva az alapvonal felé cselez. Emellett a tizenhatoson belülre is rendre jó ütemben érkezik, hiszen a középcsatár pozíciója sem áll tőle távol. 

Bár a nemzetközi kupaporondról szőtt álom nem teljesült be a fővárosi együttes számára, Lukebakiónak sikerült megvetnie a lábát a Bundesligában, és most nagyot kaszálhat rajta a klubja.

Hertha BSC

Hiába volt tehát húzóembere a Herthának Lukebakio, a bennmaradást végül nem sikerült elérni a 2022-23-as idényben. Várható módon a támadó nyíltan hangoztatta távozási szándékát, amit alátámaszt, hogy a nyolcszoros belga válogatott a csapattól külön edzett a felkészülés során – olvasható a Sun cikkében. Ennek megfelelően Dárdai egyik meccskeretbe sem nevezte a belga támadót a 2. Bundesliga eddigi két fordulójában. A berlinieknél viszont örülnének, ha a belga átigazolása mihamarabb megtörténne, ugyanis az érte kapott összegből új játékosok után nézne a klub. 

Jóllehet abból a szempontból mi, magyarok örülhetünk Lukebakio távozásának, hogy a szintén szélső Dárdai Palkó – Dárdai Pál fia – több játéklehetőséghez juthat. 

Burnley

Vincent Kompany érkezésével labdaközpontú támadófutballt láthatott tavaly a Championshipben a Turf Moor közönsége; átlagosan 64%-ban birtokolta a labdát a Burnley és messze a legtöbb gólt szerezte (87). Bár minden bizonnyal nem tudja majd ezt a játékot nyújtani a Clarets a Premier League-ben is, Lukebakio fejlődésére jó hatással lehet a gárda játékstílusa. A Bild információi szerint az angolok 11 millió eurót sem sajnálnának a Hertha sztárjáért, aki örömmel folytatná a PL-ben.

Rajt kívül számos más ambiciózus vételen van túl a Burnley, közülük Jacob Bruun Larsen és Nathan Redmond is közvetlen posztriválisa lehet a belga válogatottnak. 

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Soeren Stache/picture alliance/Getty Images

Forrás: Bild, The Sun, BTL, FBref, Bundesliga

További cikkeink