Hová tart Timothy Castagne?

Digiqole Ad

Castagne iránt az átigazolási időszak folyamán érdeklődött már többek között olasz élcsapat is, nem véletlen, hogy nem került be az utóbbi két fordulóban a Leicester City keretébe. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

(fotó: James Williamson – AMA/Getty Images)

Timothy Castagne nem kér a Championshipből
UNIBET

Castagne 2020-ban írt alá egy olyan Leicesterhez, amely akkoriban Brendan Rodgers irányításával kétszer is az utolsó fordulóban maradt csak le a BL-csoportkört érő helyezéstől (2019-20 és 2020-21). Az észak-ír menedzserrel közönségszórakoztató játék jellemezte a Farkasokat, amiben a belga szélsőhátvéd megkapta a kellő szabadságot. Mindezt három gólpasszal és két góllal hálálta meg első szezonjában. Teljesítményét minden bizonnyal csak fokozta, hogy a 2016-os angol bajnoknál szerepelt számos honfitársa. Fontos szerepe a 2022-23-as, kieséssel végződő szezonban egyaránt megmaradt, és ugyanannyi találat, valamint gólpassz fűződött a neve mellé, mint 2020-21-ben a Premier League-ben.

Robbanékonysága révén könnyen kidolgozza magának a megfelelő pozíciót egy-egy beadáshoz; Leicesterben emellett sokoldalúsága miatt kedvelik, hiszen mindkét szélen, illetve jobb oldali középhátvédként szintén elboldogul.

Juventus

Kétségkívül a Juventus a legkitartóbb érdeklődő Castagne iránt, aki maga is szívesen visszatérne a Serie A-ba, ahol korábban az Atalantát erősítette – számolt be róla a Tuttomercatoweb. Jóllehet szűkebbek lettek Massimiliano Allegri választási lehetőségei a széleken – Juan Cuadrado távozott, Mattia de Sciglio pedig sérülés miatt nem bevethető -, de az Ekl-ből való kizárás miatt nem vár kettős terhelés az Öreg Hölgyre, így nincs égető szüksége egy szélső védőre.

Fulham

A Juventusnak a Fulhammel kell megmérkőznie az egykori Atalanta-játékosért. Az Athletic megírta, hogy a nyugat-londoni klub feltétlenül igazolna egy új szélső védőt, igaz egyelőre nem tudni, hogy tárgyalások zajlottak volna a két angol fél között.

Leicester City

Július legvégén a belga szárnyvédő jelezte távozási szándékát a Leicester vezetőségénél – számolt be róla Nicolo Schira. Az olasz újságíró hozzátette, hogy a Farkasok csak 15 millió eurót kérnek az amúgy 25 millió eurós értékű Castagne-ért. A football-london szintén arról számolt be, hogy a belga válogatott felkerülhet a Leicester eladási listájára a fizetések csökkentése érdekében. A belga védő szeme előtt ráadásul ott lebeg a 2024-es Európa-bajnokság: hiába számítanak rá alapemberként, egy másodosztályban eltöltött idény kérdésessé teheti a helyét a nemzeti csapatban. Enzo Maresca vezetőedző több kérdéses jövőjű alapemberét kihagyta a keretből, köztük Castagne-t, a Huddersfield, valamint a Cardiff City elleni bajnokin.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: James Williamson – AMA/Getty Images

Forrás: Cult of Calcio, OneFootball, The Athletic, football.london, Leicestershire Live, BBC

További cikkeink