Topolya: biztosan lesz magyar érdekeltség az El-ben

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, a Topolya első BL-gólját is megszerezte a keddi, Braga elleni visszavágón, a goal.com-on érhető el.

(fotó: TSC)

Eldőlt: az El-ben folytatja a határon túli magyar csapat
GOAL.COM

Noha a Topolya összesítésben 7-1-es vereséget szenvedett a Bragától a BL-selejtező harmadik körében, a csoportkörös szereplés már korábban biztossá vált.

Történelmi összecsapásra került sor a telt házas TSC Arénában, ugyanis a Topolya története első Bajnokok Ligája-mérkőzését játszotta hazai pályán és rögtön meg is szerezte első gólját a sorozatban.

Akárcsak az odavágón, a második mérkőzésen is bátran kezdett a Topolya, amely az első percben egy letámadás révén rögtön kis híján helyzetbe került. Innentől azonban hirtelen kiszakadt a vendég gólzsák: 20 percnyi játék után már néggyel ment a Braga, amely megmutatta, miért lett harmadik a portugál bajnokságban. Sorrendben Pizzi, Bruma, Alvaro Djalo és Al Musrati köszönt be, makulátlanul használták ki a helyzeteiket a vendégek.

Természetesen hidegzuhanyként érte a pályafutásuk legrangosabb meccsét játszó hazaiakat a négy bekapott gól, de sikerült talpra állnia az észak-bácskai csapatnak. A Topolya érezhetően rendezte a sorait, a Braga pedig elkényelmesedet – röviden így foglalható össze a történelmi TSC-találat előzménye. Egy kontratámadásból Nikola Rakonjac lódult meg, és a hazaiak kilencese kilőtte a felső sarkot, ezzel szépítve az eredményt. (1-4)

A második játékrész már csendesebben zajlott, az eredmény sem változott. A hétvégi bajnokin bemutatkozó Sós Bence szintén pályára lépett, a DVSC-től érkező magyar szélsőnek 30 perc jutott.

Rakonjac lábában később benne maradt még egy gól, miután a kapu fölé emelt nagy helyzetben.

Összességében a TSC-nél nem lehet ok a panaszkodásra, hiszen azzal, hogy az együttes a nem bajnoki ágon kapcsolódott be a BL kvalifikációjába, a kieséssel automatikusan az Európa-liga-főtáblán folytatja a nemzetközi szereplést.

A Topolya-Braga mérkőzés szöveges közvetítését IDE kattintva olvashatod vissza.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: TSC