Hová tart Wout Faes?

Digiqole Ad

Még a legelvetemültebb Leicester City-szurkolók sem gondolták volna, hogy a megbízható belga középhátvéd a Championshipbe is a klubjukkal tart – maradása azonban mára több mint valószínű. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

faes
(fotó: Malcolm Couzens/Getty Images)

Egyre biztosabb Wout Faes jövője
UNIBET

Nem titkoltan azzal a céllal igazolta le Faest a Leicester City a 2022-23-as átigazolási időszak utolsó napján, hogy pótolja azt a Wesley Fofanát, aki a klub történelmének második legdrágábban eladott játékosa lett az érte kapott 80 millió euróval.

Az ötszörös belga válogatott mindössze három mérkőzést hagyott ki a Premier League-ben, összességében megbirkózott azzal, hogy Fofanát kellett helyettesítenie. Az utolsó fordulóban, amikor a Rókák a bennmaradásért játszottak, kulcspillanatban köszönt be, ezzel megnyerve csapatának a West Ham elleni összecsapást – igaz, végül ez sem bizonyult elégnek a megmeneküléshez.

Ennek ellenére az Anderlecht-nevelésnek átütő éve válogatottszinten, hiszen bejátszotta magát a belga nemzeti tizenegybe. Előbb tagja volt a világbajnokságra utazó keretnek, majd a júniusi Eb-selejtezőkre már stabil kezdőnek mondhatta magát.

Leicester City

Annak ellenére, hogy számos klubbal hírbe hozták, a belga védő maga jelentette ki, hogy marad, és szeretne mihamarabb visszajutni a Leicester Cityvel az angol élvonalba. „Megízleltem, hogy milyen is a Premier League, és most fel szeretnék jutni, amilyen gyorsan csak lehet – árulta el célját Faes az Athleticnek. – Még nincs vége az átigazolási időszaknak, de jelenleg csak a Leicesterre fókuszálok.” Nyilatkozatának megfelelően Faes az Enzo Maresca vezette gárda állandó tagja ebben az idényben. A 2023-24-es szezon összes eddig bajnokiján ott volt a védelem tengelyében Jannik Vestergaarddal együtt.

A Rókáktól számos magas fizetésű játékos távozott azzal a céllal, hogy csökkentsék a kiadásokat. Faest azonban úgy tűnik, megtartja a klubja, már csak azért is, mert a Capology információi szerint a belga válogatott a heti 50 ezer fontos bérével egyáltalán nincs a legjobban kereső játékosok között a Rókáknál.  

Galatasaray

Török sajtóértesülések szerint a Galatasaray már benyújtott egy kölcsönvételi ajánlatot az angol klubnak Faesért, utóbbi viszont elutasította azt. Ugyanakkor ez nem tántorította el a török bajnokot, amely újra bejelentkezett a védőért augusztus közepén, akit Yunus Akgünért, illetve további ötmillió euróért cserébe szerződtetett volna. A török válogatott támadó szombattól valóban a 2016-os angol bajnokot erősíti, de csak kölcsönben érkezett a King Power Stadionba, Faes pedig nem volt része az üzletnek.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Malcolm Couzens/Getty Images

Forrás: Inside Futbol, Inside Futbol, OneFootball, OneFootball

További cikkeink