Magyar válogatott: dokumentumfilm az Eb-kijutásról

Digiqole Ad

A Footballhun TV dokumentumfilmet készített arról az elképesztő útról, melyet válogatottunk végigjárt, hogy kijusson az Eb-re.

Így jutottunk ki az Európa-bajnokságra címmel egy kisfilm készült a magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőiről, amely a csapat Eb-kijutását eleveníti fel és meséli el egy történetben.

Eb
A csapat (fotó: Pozsonyi Zita)

Maga a film 33 és fél perces, 4 nap munkája volt benne, több kisfilm, az UEFA vagy az M4 Sport anyagának a feldolgozását is igényelte, külön zenékkel megkomponálva. Nagyjából hasonló a koncepció, mint a „Magyar Csapat – Még 50 perc című filmnél”, ez viszont csak az Eb-selejtezőket követi nyomon és harmad olyan hosszú, de szinte ez annak a filmnek a 2020-as változata, ha szabad így fogalmazni.

A filmnek az alapcélja az, hogy aki 2018 decemberétől 2020 novemberéig végigkövette a válogatottat, az ugyanezt átélje. Csak most 23 hónap helyett csak fél órában. Mint a film készítője, igyekeztem körítést tenni, zenékkel élvezetesebbé tenni, külön intro és outro is készült, a zeneválasztásban pedig igazából próbáltam úgy válogatni, hogy a legtöbb ember ízlésének megfelelő legyen, és azért valamilyen szinten passzoljon az éppen történő eseményhez is.

Footballhun TV Twitch-csatorna

A film Nyonból indul, ahol a magyar válogatott csoportellenfeleit kisorsolják. Utána pedig már a szlovákiai meccsel folytatódik, majd kicsit természetesen a járvány is fél perc erejéig belekerült. Majd az Izland ellen öltözői ünneplés adja a záró képsorokat, de többek közt Szalai Ádám beszéde is helyet kapott. Nem csak a TV-ben látott, hanem más képsorok is lesznek szinte minden meccsről. A körülmények, a mérkőzés jelentőségét beharangozó ajánlóvideók is többnyire jelen lesznek, ahol szükséges volt. Mindezt azért, hogy 2-3 perc után a néző már hangolódjon a következő meccsre. A filmet egyértelműen a magyar labdarúgás szeretőinek ajánlom. Ám annak is jó nosztalgia, aki mind a 10 selejtezőmeccset, az elsőtől a kilencvenedik percig, végignézte. Illetve van egy réteg, amely talán csak az Izland elleni meccset, vagy talán még azt sem látta, mégis odalett a válogatottért, ez a film talán nekik a legtökéletesebb.

Remélem, aki megnézi az április 30-i premiert, mind jól fog szórakozni! Éljük át újra ezt a megannyi elképesztő – a magyar futballszeretők emlékezetében már-már ikonikussá vált – pillanatot!

Ennél jobban nem is lehetne elkezdeni a hangolódást a nyári kontinenstornára!

A Footballhun TV Twitch-csatornáján bármikor meg lehet majd tekinteni. Amennyiben a film nagy sikerű lesz, a jövőben is elképzelhetőek hasonló tartalmak. A YouTube-csatornán egy 1 perces „trailer” várható a napokban, míg az Instagram és a TikTok felületein kisebb részletekre lehet számítani.

A film itt tekinthető meg.

https://www.twitch.tv/videos/1006191974

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Pozsonyi Zita