Maurizio Sarri most sem fogta vissza magát nyilatkozatában

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, nem teljesültek Sarri kívánságai az átigazolási piacon, a goal.com-on érhető el.

Sarri
(fotó: Getty Images)

Ismét kitálalt Maurizio Sarri
GOAL.COM

Már megszokhattuk: ami a szívén, az a száján.

A Lazio vezetőedzője hírhedt őszinte nyilatkozatairól, amelyekben rendszeresen kritizálja a modern labdarúgást; ezúttal a sűrű versenynaptárat kifogásolta a Lazio vezetőedzője. „Változtatnunk kellett a kezdőcsapaton az őrült menetrend miatt – fakadt ki Sarri. – Mérges vagyok az UEFA-ra, FIFA-ra, a Serie A-ra és mindenkire, amiért együtt összehozták ezt az eszement meccsnaptárat. A mészárszékre küldik ezzel a játékosokat, és nem lép közbe senki. Manapság arról szól labdarúgás, hogy vedd fel a pénzt, és fuss. De a Serie C-ben, ahol nem lehet megélni profi labdarúgóként, már más az anyagi helyzet. A futballban keringő sok pénzt mind ugyanabba a 40-50 játékosba pumpálják bele.”

Sarri arra szintén kitért, hogy mennyire sikerült megtalálni a közös hangot a vezetőséggel, ami az átigazolási politikát illeti. „Különböző nevekkel álltam elő a nyáron, aztán végül más játékosok érkeztek – folytatta az egyszeres olasz bajnok mester. – Mindenki tisztában van azzal, hogy az általam javasolt labdarúgókat nem szerződtette a klub, így be kell érnem a jelenleg rendelkezésemre álló kerettel.”

Valóban nem állnak távol Sarritól az ehhez hasonló nyilatkozatok: tavasszal épp az Olasz Labdarúgó-szövetséget kritizálta, amiért 12:30-kor kezdődött az Inter-Lazio mérkőzés, de rendszeresen szóvá teszi az olaszországi stadionok korszerűtlenségét is.

A Lazio beragadt a rajtnál, jelenleg a 14. a Serie A-ban, igaz, a Bajnokok Ligájában pontot mentett az Atlético Madrid ellen.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kiemelt kép: Getty Images

Forrás: Football Italia