Gabri Veiga végül nem ott kötött ki, ahol vártuk

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, Veiga lába elött hevert az európai topfutball, mégis Szaúd-Arábiába szerződött, a goal.com-on érhető el.

veiga
(fotó: Getty Images)

A La Liga sztárja is Szaúd-Arábiában folytatja
GOAL.COM

Két nappal ezelőtt még a Napolival tárgyalt.

A 2022-23-as La Liga-szezonban berobbanó Gabri Veiga az európai elitfutball helyett Szaúd-Arábiát választotta – adta hírül Fabrizio Romano. A Celta Vigo megegyezett az Al-Hilal csapatával a vételárról, és a játékos is megállapodott a szaúdiakkal.

Csakhogy korábban a Napoli szerződésajánlatát nem írta alá, holott a két klub már nyélbe ütötte az üzletet – írta meg a Relevo. A portál szerint elakadtak a tárgyalások a játékos és az olasz bajnok között, most pedig úgy tűnik, valóban meghiúsult az az átigazolás. Ezt megelőzően egyébként az Atlético Madrid, a Barcelona és a Real Madrid szintén érdeklődött a Celta-nevelés iránt.

Kiemelt célja a Szaúdi Pro League-nek, hogy pályafutásuk végéhez közeledő játékosok mellett a fiatal tehetségeket is elcsábítsák. Veiga mellett Roger Ibanez, Jota és Rúben Neves mind úgy távozott a Közel-Keletre, hogy karrierjének legjobb évei még hátra vannak.

Ami Veiga nevelőegyüttesét illeti, aktív lehet az átigazolási időszak utolsó napjaiban a Celta Vigo, amelynek pótolnia kell gólerős középpályását, ráadásul Rafa Benítez még további játékosokkal szeretné megerősíteni csapatát.

Hiába álltak érte sorban a topklubok, a spanyol futball reménysége a pénzt választotta az ambíciói helyett. Ezúttal egy mindösszesen 21 éves játékos távozott Európából. Veiga döntését egy másik, La Ligában szereplő középpályás, Toni Kroos sem díjazta, ennek hangot is adott a közösségi médiában.

„Kínos” – kommentelte a német világbajnok Fabrizio Romano azon posztja alá, amelyben beszámolt Veiga eligazolásáról.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Getty Images

Forrás: Football Espana, Football Espana