Nagy-magyar foci: az 5-1-es zakóval egyre messzebb az élbolytól a DAC

Digiqole Ad

A DAC Csinger Márk gólja ellenére megsemmisítő vereséget szenvedett a hétvégén, míg a Topolya ismét helyt állt az Európa-ligában Sós Bencével a soraiban. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

dac
Háttérben a Dunaszerdahely egyetlen hétvégi gólszerzője, Csinger Márk (fotó: DAC)

DAC: az 5-1-es zakóval egyre messzebb az élboly
UNIBET

(fotó: TSC)

TSC-Novi Pazar, szombat 19:00

Lejátszotta második hazai összecsapását a Topolya az Európa-ligában, és bár ezúttal pont nélkül maradt, talán ez volt a vajdasági együttes legjobb 90 perce a nemzetközi porondon. Ellentétben az Olimpiakosz elleni mérkőzéssel, nem nyílt ki túlzottan a TSC, végig jól zárták a területeket Zarko Lazetics fiai. A Freiburg letámadása arra késztette az észak-bácskaiakat, hogy átálljanak hosszú indításokra, amik kezdetben működtek, ez juttatta előnyhöz a hazaiakat. Az első félidő egyértelműen a Topolya elképzelése szerint alakult.

Noha a fordulás után kijött a németek minőségbeli fölénye, akcióból alig tudták feltörni az észak-bácskaiak védelmét. Sós Bence 12 percet kapott a Freiburg ellen, ezzel már másodjára lépett pályára az El-ben.

Nem meglepő módon a nemzetközi szereplés valamelyest rányomta a bélyegét az utóbbi hetek eredményeire a szerb élvonalban: a TSC három meccse nyeretlen a Szuperligában, ráadásul a Novi Pazar után négy nappal a Crvena zvezdához látogatnak Sósék. Utóbbi találkozó sorsdöntő lesz abból a szempontból, hogy melyik fél tud továbbra is tapadni az éllovas Partizanra. A sűrűsödő menetrenddel ugyanakkor még több játéklehetőség juthat a magyar támadónak.

DAC-Nagymihály, vasárnap 16:30

Hiába játszott műfüves pályán és 13. perctől emberhátrányban a DAC, a Zsolna elleni 5-1-es vereségre a kiutazó dunaszerdahelyi szurkolók sem találtak szavakat. Pontosabban mégis, „Auf Wiedersehen” kiáltásokkal Adrian Gul’a vezetőedző távozását követelték, majd a 70. percre elhagyták a vendég szektort. Nem túlzás azt állítani, hogy az egyetlen pozitívumot az jelentette, hogy Csinger először köszönt be sárga-kék színekben.

A mérkőzés után több szlovák portál is úgy értesült, hogy a Ferencváros korábbi trénere, Sztanyiszlav Csercseszov veheti át a Dunaszerdahely irányítását. Azóta a DAC sportigazgatója, Gleb Patov cáfolta a híreket. „Ez csak egy kitaláció, nem tárgyalunk sem vele, sem senki mással” – szögezte le a csakfoci.hu-nak adott interjújában.

Szerdán a Szlovák Kupában javíthattak a csallóköziek, ahol érvényesült a papírforma, és a másodosztályú Szinnának rúgtak hatot. A találkozón két magyar játékos is szerepet kapott, Redzics Damir és Vitális Milán egyaránt csereként szállt be.

Kötelező feladat vár Csingerékre a bajnokságban, merthogy az utolsó előtti látogat vasárnap délután a MOL Arénába.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kiemelt kép: DAC

Forrás: Körkép.sk, csakfoci