Özil a Fenernél vonulna vissza, de nem számolnak vele

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, Jorge Jesus vezetőedző terveiben nem szerepel Mesut Özil, a goal.com-on érhető el.

Özil
(fotó: Getty Images)

Alig négy nappal azután, hogy a játékmester kijelentette, a Fenerbahce csapatában szeretné befejezni a pályafutását, az új edző jelezte: nem számol a némettel.

Özil összességében jó idényt zárt a sárga-kékeknél: 26 összecsapáson nyolc gólig és két gólpasszig jutott a Süper Ligben, ám március óta nem lépett pályára. Történt ugyanis, hogy az akkori mesterrel, Ismail Kartallal összetűzésbe keveredett, és a vezetőedző kitette a keretből. Ennek ellenére az isztambuliak tízese a folytatásról álmodozott.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy aláírhattam a Fenerbahcéhoz, a gyerekkori kedvenc klubomhoz; még úgyis, hogy az első fél évemben fizetés nélkül játszottam – írta még szerdán a közösségi oldalán a 92-szeres német válogatott labdarúgó. – Feltétlenül itt szeretném majd szögre akasztani a stoplist.”

Azonban klub nem sokkal a volt Arsenal-spíler bejelentését követően kinevezte az új vezetőedzőt, Jorge Jesus személyében. A portugál első nyilatkozatainak alkalmával rögtön az „Özil-éra” végéről beszélt, és azt ajánlotta a vezetőségnek, hogy ne legyen többé az együttes tagja. „Remek eredményeket ért el Törökországban, ezt senki nem veheti el tőle, egy igazi világsztárról beszélünk – fejtegette álláspontját Jesus a középpályással kapcsolatban. – De nem szerepel a terveimben.”

Meglepő, ugyanakkor nem először fordult Özil ellen a vezetőség. Mikor a 2020-21-es évad véget ért, a Sárga Kanárik elnöke, Ali Koc erős kritikát fogalmazott meg a sztárfutballistát illetően.

„Özil szeretne több percet tölteni a pályán. Ehhez mostantól a játékára kellene koncentrálni, illetve arra, miként tudna valóban a Fenerbahce hasznára válni, nem pedig a saját érdekeivel kéne foglalkoznia.”

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Getty Images