Nagy-magyar foci: pikáns párharc dönt arról, hogy melyik főtáblán indul a Topolya

A sors fintora, hogy a Topolyai SC korábbi edzőjével mérkőzik meg az Európa-liga selejtezőjében, ahol az odavágón Zarko Lazetics Maccabi Tel Avivja fogadja a TSC-t Szombathelyen. Cikkünk az Unibeten.

Topolya

Noha győztes vajdasági rangadóval hangolódott a Szerb Szuperliga ötödik fordulójára a Topolya, mégsem tudott kikászálódni a gödörből. Az újonc OFK Belgrád remekül tért vissza az első osztályba, és sajnos a Topolyát is meglepte a legutóbbi bajnokin, méghozzá a TSC Arénában. Sasa Jovanovic és Mihajlo Banjac kósza átlövésén kívül nem jegyezhettünk föl észak-bácskai helyzeteket, megint beletört a Topolya bicskája egy mély védelem feltörésébe. Ráadásul egy hazai labdavesztést követően az ellenfél már a 16. percben előnybe került. Ugyanakkor a 24. percben egyenlítést ünnepelhetett volna a vajdasági publikum, ha a zavartalanul emelkedő Sasa Jovanovic jobban helyezi a fejesét.

Dean Klafuric elégedetlen lehetett a látottakkal, hiszen Jovan Vlalukint és Marko Lazeticset is becserélte a szünetben. A második félidőre feljavult az észak-bácskaiak játéka, a széleken több alkalommal megbontották az OFK hátsó sorát. Már csak a gól hiányzott, amihez a legközelebb talán Lazetics állt, aki szintén ígéretes pozícióból fejelhetett, de nem talált kaput.

Az egész találkozón – és a szezon eddig részében – jellemző volt az Oroszlánokra, hogy lassan mennek át támadásból védekezésbe, illetve nem hagynak elég embert hátul, ennélfogva könnyen sebezhetővé válnak a kontratámadásoknál.

Nem a legjobb előjelekkel látogat tehát ahhoz a Maccabi Tel Avivhoz a TSC, amelynek kispadjára a korábbi topolyai sikeredző, Zarko Lazetics ült le a nyáron. Ez a tény plusz motivációt jelenthet a játékosoknak amellett, hogy egymás után kétszer juthatnak be az Európa-liga csoportkörébe! Ha azonban Maccabi nyerné a párharcot, a vajdaságiak automatikusan leesnének a Konferencia Liga főtáblájára, így a csoportkörös szereplés már garantált.

Az már csak hab a tortán, hogy a párharc odavágóját Magyarországon, méghozzá Szombathelyen rendezik meg, ebből kifolyólag a Topolya tulajdonképpen mindkét összecsapáson hazai pályán fog szerepelni.

A TSC hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy halasztás miatt elmarad a hétvégi, Crvena Zvezda elleni rangadója, ugyanis mindkét csapat ott van egy-egy nemzetközi kupa selejtezőjének playoff körében.

Tipp: nyer a Maccabi, 1.62

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon!

Kiemelt kép: TSC

További cikkeink