AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA

2019 – 1. hely

A DUE (Diákújságíró Egyesület) által minden évben meghirdetett Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton több kategóriában is lehet indulni – ezt tettük mi is. A Foci Java ezt a lehetőséget megragadva 2019-ben elindult a pályázaton, ahol első helyezést ért el. A Foci Java így lett AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA általános iskola kategóriában.

Természetesen mindez nem történhetett volna meg Varga Ákos, az M4 Sport sportriportere nélkül, (egyebek mellett ő közvetítette a Barcelona 8-2 es szétesését a Bayern München ellen), akivel a díjnyertes interjúnkat készítettük.

Eme beszélgetésünket ezen a linken olvashatjátok!


2021 – 2. hely

A magyar válogatott 2020-as őszi menetelését bemutató cikk – többek közt olyan megszólalókkal, mint Schafer András és Marco Rossi – 2. helyezést ért el AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA kategóriában, középiskolás korosztályban.

A teljes cikk nálunk, ezen a linken olvasható.

Berki Dániel


2022 – Különdíj

Bár a 2022-es Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton hivatalosan nem álltunk fel a dobogóra, de a Foci Java, illetve szerkesztőnk, Tarr Ákos is díjazásban részesült.

Összefoglaló arról, hogy az olyan külső tényezők, mint a koronavírus-járvány, valamint az orosz-ukrán háború milyen jelentős mértékben képesek megváltoztatni a labdarúgást – e cikkünk sportújságírói különdíjban részesült.


AZ ÉV ONLINE DIÁKMÉDIUMA

2020 – 1. hely

Nagy örömünkre szolgált, amikor megtudtuk: idén is sikerült elérni az első helyet a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán. Ráadásul ezúttal még nagyobb munkát fektettünk a sikerbe, ugyanis most egy másik kategóriában, összességében az egész focijava.hu oldallal sikerült „aranyérmet” szereznünk. Így lett AZ ÉV ONLINE DIÁKMÉDIUMA általános iskola kategóriában egy focis blog 2020-ban.

Ez egy valódi hosszú távú projekt. Nem egy cikkel, interjúval nyertünk, hanem a teljes bloggal, amiben sok-sok munka, cikk, kitartás és élvezet van. De akárcsak a sikeres edzők, úgy a Foci Java is a siker után rögtön a következő feladatra, kihívásra készül. Új ötletekkel és tervekkel a fejünkben jövőre is indulunk – egy biztos, élvezni fogjuk.

AZ ÉV ONLINE DIÁKÉMDIUMA 2020 (általános iskola) – FOCIJAVA.HU

Az év online diákmédiuma egyik cikke.


2021 – 1. hely

Egymás után háromszor csak a legnagyobb klubok képesek megvédeni címüket. Most valami hasonlót értünk el mi is: a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán 2019-ben a Varga Ákos-interjúnkkal, 2020-ban és 2021-ben pedig az oldallal lettünk első helyzettek – 2021-ben immáron a középiskolás kategóriában.

AZ ÉV ONLINE DIÁKÉMDIUMA 2021 (középiskola) – FOCIJAVA.HU

Bózsik Tamás, Berki Dániel, Harcsa Máté, Tarr Ákos, Zele-Molnár Zoé


2022 – Dicséret

Sorozatban harmadszor kaptunk a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán, Az év online diákmédiuma (középiskola) kategóriában elismerést – ezúttal dicséretet.

AZ ÉV ONLINE DIÁKMÉDIUMA 2022 – DICSÉRET (középiskola) – FOCIJAVA.HU

Bózsik Tamás, Berki Dániel, Harcsa Máté, Tarr Ákos, Zele-Molnár Zoé


AZ ÉV DIÁKLAPJA

2023 – Különdíj

A 2023-as Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra egy teljesen új kategóriában szerettünk volna nevezni, így született meg az ötlet arról, hogy készítünk egy futballmagazint. Másodlagos célként ott lebegett a szemünk előtt, hogy miután megszűnt a FourFourTwo magyar kiadása és a Képes Sport is, a futballszeretők ne maradjanak nyomtatott sajtó nélkül.

Noha talán az összes eddigi munkák együttvéve nem igényelt ennyi lemondást, ennyi éjszakázást, ennyi szervezést, ennyi kitartást, és ebből fakadóan erre voltunk a legbüszkébbek mind közül, mégis csak egy Különdíjra volt elég a pályázaton.

Mindenesetre a friss és ropogós magazinok látványa mindennél többet jelentett a számunkra; a futball legjava immáron nyomtatott formában is elérhető. Ez a Foci Java Magazin.

AZ ÉV DIÁKLAPJA (középiskola) – Foci Java Magazin

A szeptembertől márciusig tartó munkában, egyben a Foci Java Magazin első számának elkészítésében részt vett: Berki Dániel, Harcsa Máté, Tarr Ákos és Bózsik Tamás, főszerkesztő.