Jérémy Doku megegyezett az angol topcsapattal

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, már Doku klubjával, a Rennes-nel is sikerült megállapodni, a goal.com-on érhető el.

Megtörtént a szóbeli megegyezés a Manchester City és a belga tehetség között
GOAL.COM

doku
(fotó: Emma Da Silva/Icon Sport/Getty Images)

60 millió eurót perkálhatnak ki a Rennes szélsőjéért a tavaly triplázó manchesteriek.

Ma délután a Foot Mercato információi szerint a Manchester City megállapodott Jérémy Doku átigazolásáról a Rennes-nel. Nem sokkal később pedig magával a játékossal szintén sikerült megegyezni, így hamarosan bejelenthetik harmadik igazolásukat az égszínkékek – számolt be róla Fabrizio Romano.

Kijelenthető, hogy Pep Guardiola együttesének Doku volt az elsőszámú kiszemeltje a Szaúd-Arábiába távozó Rijad Mahrez helyére. Ugyanakkor nem a City volt az egyetlen angol gárda, amely érdeklődött a csupán 21 éves játékosért: a Rennes már elutasította a West Ham United ajánlatát. Ráadásul Doku korábban kijelentette, hogy mindenképpen az Etihad Stadionban szeretné folytatni – jelen állás szerint ez meg is valósul hamarosan. Az üzlet nyélbe ütésekor a piros-feketék egy esetleges jövőbeli klubváltásra is gondoltak, ugyanis Doku következő átigazolási díjának 20%-a franciákat illeti majd meg.

Minden átigazolási híresztelés ellenére 14-szeres belga válogatott góllal kezdte meg az új szezont a Ligue 1 első fordulójában, méghozzá az erdélyi Bölöni László vezette Metz ellen.

Ami a Manchester City nyári vételeit illeti, Mateo Kovacicot 30 millió euróért és Josko Gvardiolt 90 millió euróért szerződtette le a klub.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: (fotó: Emma Da Silva/Icon Sport/Getty Images)

Forrás: GFNF, GOAL

További cikkeink