Montenegró-Magyarország: ezt várják az NB I-es légiósok

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Szombaton folytatja a magyar válogatott az Eb-selejtező küzdelmeit, ezúttal Montenegró lesz az ellenfél; a meccs kapcsán három jelenleg is Magyarországon légióskodó montenegrói játékos adott interjút.

Camaj, Dreskovic ês Lagator – ezt várják a montenegrói NB I-es játékosok a szombati Eb-selejtezőtől.

Camaj a híres, ZTE elleni mesterhármasa után (fotó: Kisvárda)

Driton Camaj-interjú

A 2021/22-es szezon végén történelmi ezüstérmet szereztetek a Kisvárdával, majd a Konferencia Ligában kiejtettétek a Kajrat Almatit és kishíján a norvég Molde ellen is felálltatok a háromgólos hátrányból. Életed legszebb időszaka volt ez?
Igen, úgy gondolom, hogy a 2022-es év volt a klub legjobb éve, közel voltunk ahhoz, hogy a playoff-körbe kerüljünk a Konferencia Ligában, de nem volt elég szerencsénk. Nagyon jól játszottunk abban az időszakban, és remélem, hogy a következő szezonban is megtudjuk ismételni.

Hogyan értékeled az idei szezont?
A szezon első fele csodálatos volt, jól éreztem magam a pályán, ahogyan az egész csapat is. Igaz, a szezon második felében többnyire sérülten játszottam, ezért nem tudtam maximumot nyújtani a pályán, így az idény második részével nem vagyok megelégedve.

Hogyan fogadtad azt, hogy ismét meghívót kaptál a válogatottba?
Az volt az álmom, hogy a válogatott tagja legyek, és ez az álom egy év alatt valóra vált, sokat dolgoztam azért, hogy itt lehessek. Remélem, a jövőben is válogatott leszek. A csapattársaimnak, illetve a klubnak rengeteget köszönhetek, sokat segített a Kisvárda abban, hogy montenegrói válogatott lehessek.

Mit vársz a szombati mérkőzéstől?
Nehéz és kemény meccsre számítok, Magyarország nagyon jó csapat, Szoboszlai vezetésével, valamint egy nagyon jó edzővel, Marco Rossival. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a két válogatott között nincs jelentős minőségbeli különbség, egy-egy játékos egyéni kvalitása lehet majd a döntő tényező. A magyar bajnokság napról napra fejlődik, játékban és infrastruktúrában egyaránt, a Fradi és a nemzeti tizenegy különösen jó úton jár. Hasonló esélyekkel pályázik a két válogatott az Eb-kvalifikációt érő helyezések valamelyikére. Szerbia jól kezdett, és szerintem ők a legjobbak a csoportunkban, ugyanakkor nem adjuk fel, mert ez a legnagyobb esélye ennek a generációnak, hogy nagy tornára vezesse Montenegrót.


Driton Camaj 2020 óta játszik Kisvárdán. Egyik legemlékezetesebb bajnoki mérkőzését 2021 őszén a Zalaegerszeg ellen játszotta, amikor csereként fél óra alatt 3 gólt lőtt. Érdemes megnézni az idei Paks és Kecskemét elleni találatait, illetve a 2021-ben szerzett bombáját a Paks ellen. Camaj többek között NB I-es ezüstöt szerzett a várdaiakkal, tagja volt a 2022-es európai kupaporondon vitézkedő csapatnak, illetve márciusban a montenegrói válogatottban is pályára lépett, ahogyan várhatóan azt júniusban is megteszi, akár a mieink ellen, hiszen ismét meghívót kapott. Camaj egyike a két NB I-es montenegróinak, akik ellenünk is játszhatnak Podgoricában szombaton.

A Meldin Dreskoviccsal készült interjú a második oldalon.

További cikkeink