„Rövidesen élcsapat lehet a magyar válogatott” – Galin Ivanov-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Hétfőn megkezdi az Eb-selejtezős küzdelmeit a magyar válogatott, méghozzá Bulgária ellen; a meccs kapcsán Galin Ivanov beszélt a magyar válogatott fejlődéséről és arról, hogy mikben kellene változnia a bolgár futballnak.

Footballhun TV-tartalom.

(fotó: Szombathelyi Haladás)

Melyik a kedvenc meccsed a Haladásból?

Nincsenek kedvenc meccseim. Akkoriban reméltem, hogy bent tudunk maradni az NB I-ben. Nagyon jó csapatunk és edzőnk volt, nem érdemeltük meg a kiesést!

Hogyan látod hazád esélyeit, ami az Európa-bajnokságra való kijutást jelenti?

Elég nehéz lenne esélyesnek mondani a bolgár válogatottat, mivel rengeteg változás kell ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Kiindulópontként a labdarúgás fejlesztését, egyúttal stadionok rekonstrukcióját tekinteném, csak utána kezdhetnénk el reális elvárásokkal foglalkozni az Eb-vel. Ettől függetlenül természtesen drukkolok, bízom benne, hogy tudunk nagyszerű eredményeket elérni.

Hogyan emlékszel vissza, amikor Szlovénia ellen gólt szereztél a válogatottban?

Hogy hogyan éreztem magam? Mindig megtiszteltetés a válogatottban, az ország színeiben játszani, a gól csak fokozta ezt az érzést.

Mi a véleményed a magyar válogatottról?

A magyar nemzeti együttes jó ütemben fejlődött az évek alatt, arra számítok, hogy rövidesen élcsapat lesz. Mindezért szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, aki hozzájárult a magyar sport fejlődéséhez.

Mit vársz a Magyarország-Bulgária mérkőzéstől?

Érdekes meccset várok, és remélem, hogy Bulgária nyer.


Galin Ivanov 2019-ben 13 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben, ahol végül kiesett a Szombathelyi Haladással. A Budapest Honvéd ellen egy győzelmet bebiztosító gólt, míg a Debrecen ellen egy szépítő találatot jegyzett a bolgár légiós, aki 16-szor ölthette magára a bolgár címeres mezt.

Bemutatkozó meccse nem sikerült a legjobbra, hiszen 2016-ban kikaptak 7-2-re Japántól, viszont 2018-ban ő szerezte válogatottjának egyetlen gólját a szlovének elleni Nemzetek Ligája-meccsen. Utoljára 2020-ban Írország ellen volt válogatott. Érdekesség, hogy egyes hírek szerint 2019-ben a Rebrov vezette Ferencváros is szerette volna leigazolni a bolgár játékost, aki azonban nemet mondott az ajánlatra.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Szombathelyi Haladás