Válogatott meccsek: ezt várják a szerb és a cseh NB I-es légiósok

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Csütörtökön folytatja a magyar válogatott az Eb-selejtező küzdelmeit, ezúttal Szerbia lesz az ellenfél, majd Csehországgal találkozik egy barátságos mérkőzésen; a meccsek kapcsán egykor Magyarországon légióskodó szerb és cseh játékos adott interjút.
Footballhun TV-tartalom.

válogatott
(fotó: Kisvárda)

Szeptemberben két mérkőzést játszik a magyar válogatott. Az elsőt a világbajnokságot megjárt, sztárjátékosokkal teletűzdelt Szerbia ellen idegenben, ami sorsdöntő mérkőzés lehet és a csoport rangadójának van beharangozva.

A vasárnapi találkozót Csehország ellen vívja Marco Rossi együttese. A csehek 2021-ben már jártak a Puskás Arénában, ekkor legyőzték a hollandokat az Eb nyolcaddöntőjében. A két nemzet egy-egy Magyarországon is megfordult légiósával készítettünk interjút. Szerb oldalon a volt kisvárdai Brana Iliccsel, míg cseh részről a Vasasban és a Haladásban is megforduló Vít Benessel. 

Brana Ilics

2018-ban tagja voltál a Kisvárdának, amely története során először jutott az élvonalba. Hogyan emlékszel vissza a magyarországi karrieredre? 
Igen, szép emlékeim vannak Kisvárdáról. Történeleme során először jutott fel a klub az NB I-be, mikor odakerültem. Nehéz időszak volt, nem volt könnyű feladat kiharcolni a bentmaradást, de a csapat felnőtt a feladathoz. Úgy érzem, jól játszottam, gólokkal és gólpasszokkal segítettem a csapatot. Sok barátot szereztem, van, akivel még mindig tartom a kapcsolatot. 

Melyik a legemlékezetesebb gólod, amelyet a Kisvárdában szereztél?
A 2018-as Kisvárda-MTK mérkőzésen szerzett győztes gólomat mondanám.

Mik a terveid a jövőben? 
Elvégeztem az UEFA B-licenszet, de még mindig a szerb harmadosztályban játszom. Meglátom, talán a sportigazgatói szerep vagy a játékosmegfigyelő szerepköre közelebb áll hozzám.

A két válogatott két kulcsembere, Szoboszlai Dominik és Szergej Milinkovics-Szavics is klubot váltott, előbbi a Liverpoolba, utóbbi az Al-Hilalba, amely eltérő értelemben nagy port kavart idén nyáron. Hogyan értékeled ezt a két átigazolást? 
Természetesen Szoboszlaié jobb átigazolása, a világ egyik legjobb csapatában és legjobb bajnokságában fog játszani. Pályafutása és a magyar válogatott szempontjából ez tökéletes lépés volt. Kiváló játékosnak tartom és szerintem tud még ennél is feljebb kerülni a későbbiekben. 

Véleményem szerint Milinkovics-Szavics pénzügyi szempontból jó döntést hozott, de meglátjuk, hogy ez hogyan tükröződik majd a játékán a válogatottban. 

Mit vársz a Szerbia-Magyarország Eb-selejtezőtől?
Mindkét csapat egy szinten van. Szoros meccsre számítok, kemény összecsapás lesz és egy-egy sorsdöntő momentumon múlhat ez az összecsapás.

A Vít Benessel készült interjú a második oldalon.