Rooney máris új kispadot kaphat – visszatér az MLS-be?

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, Wayne Rooney a D.C. Uniteddal tárgyal, a goal.com-on érhető el.

Rooney
(fotó: James Gill/Getty Images)

Wayne Rooney korábbi klubja kispadjára ülhet le

GOAL.COM

Több okból is meglepetés az angol visszatérése.

Wayne Rooney megegyezett korábbi kenyéradójával, a D.C. Uniteddal, a The Athletic információi szerint ő lesz a klub új vezetőedzője. Több forrás is arra enged következtetni, hogy a 120-szoros angol válogatott támadó és a D.C. United között hetek óta folynak a tárgyalások.

Lenne munkája Rooneynak, annyi bizonyos. Játékosként Rooney ugyan kétszer is az MLS rájátszásába vezette a fekete mezeseket, de távozása óta egyszer sem volt erre példa; a jelenlegi megbízott szakvezetővel, Chad Ashtonnal a 13. helyen tanyázik az együttes az MLS Keleti Konferenciájában.

Bár a vezetőség korábban úgy határozott, Ashton a szezon végéig marad pozíciójában, hogy bizonyíthasson, a jelenlegi eredmények mellett érik a változtatás. Minderre csak rátesz egy lapáttal, hogy a legutóbbi fordulóban egy 7-0-s zakóba futott bele az angol volt csapata.

Ugyanakkor nem lenne idegen Rooney számára egy ilyen mértékű megpróbáltatás, hiszen a 2021-22-es szezonban a 21 pontos levonással sújtott Derby Countyval is egészen közelinek tűnt a csodával határos bennmaradás.

Nála jobb embert aligha találna a D.C. vezetősége a feladatra: ismeri a csapatot, akárcsak a klub működését. Jóllehet Rooney és családja nem élvezte az életet az USA-ban, most mégis újra a D.C Unitedot fogja erősíteni.

Frissítés

Hivatalos: Rooney a D.C. United menedzsere!

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: James Gill/Getty Images

Forrás: The Athletic