„Aki leül megnézni a magyar-szerbet, nem fog csalódni” – Stefan Scsepovics

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez sorozatunk képlete, amelyben olyan volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, akik hazája megmérkőzik a magyar válogatottal. Szombaton folytatja a magyar válogatott az Eb-selejtező küzdelmeit, ezúttal az év leginkább várt mérkőzésén fogadjuk Szerbiát. A korábban Székesfehérváron futballozó Stefan Scsepovics válaszolt kérdéseinkre. Footballhun TV-tartalom.

scsepovics
(fotó: Fehérvár FC)

2018-ban bajnoki címet nyertél a Videotonnal. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra és miért döntöttél az NB I mellett?
Nagyszerű érzés volt az első évemben bajnoki címet ünnepelni, hatalmas harcot vívtunk a Ferencvárossal abban az idényben. 2018-ban csatlakoztam a klubhoz. Marko Nikoliccsal mindent megbeszéltünk, új kihívást szerettem volna, úgy döntöttem, hogy Fehérvárra szerződök, és a góljaimmal segítem bajnoki címhez a csapatot. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült.

Játszottál topligákban, melyik volt a kedvenced?
Igen, a legjobb időszakom Spanyolországban volt. Ez egy hosszú időszak volt, a legszínvonalasabb bajnokság volt az összes ország bajnoksága közül, amelyben megfordultam.

Mi a különbség szerinted a szerb és a magyar bajnokság között?
A magyar bajnokságba több a befektetett pénz és több a korszerű stadion, újak az edzőközpontok, rendre minőségi játékosokat tudnak magukhoz csábítani a klubok. Szerbiában azonban egészen más a helyzet az infrastruktúra tekintetében. Számos tehetséges játékos van nálunk is, de szerintem modernebb körülmények között jobban kitudnának bontakozni.

Ott lesz szerinted Szerbia a 2024-es Eb-n? A kvalifikáció még akkor sem jött össze, amikor 24 csapatos lett az Eb.
Nagyon remélem, hogy igen. Régóta, 24 éve nem voltunk ott az Eb-n, ez rendkívül hosszú idő, remélhetőleg most meg tudjuk csinálni, és ott leszünk a 2024-es Európa-bajnokságon.

Mit vársz a Magyarország-Szerbia mérkőzéstől?
Szerbia előre fog menni a győzelemért. Aki leül megnézni ezt a meccset, biztosan élvezni fogja a találkozót. Jó mérkőzésre számítok, természetesen Szerbia győzelmét várom.


Scsepovics 16 meccsen hét gólt szerzett Magyarországon, emellett olyan csapatokban játszott, mint a Sampdoria, a Getafe, a Sporting Gijón, a Malaga vagy a Club Brugge. 2012 és 2014 között szerb válogatott is volt, egy gólt szerzett nemzeti színekben, akkor Észak-Macedónia kapuját vette be.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

További cikkeink