Dortmund: Roman Bürki lehet a vészmegoldás a Galatasaraynál

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a Dortmund mellőzött kapusa egy tétmeccset sem játszott még a szezonban, a goal.com-on érhető el.

A Galatasaray dobhat mentőövet a Dortmund mellőzött hálóőrének

GOAL.COM
Dortmund
(fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Getty Images; Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

A német GOAL információ szerint a szóbeli megegyezés már megtörtént török rekordbajnok és Roman Bürki között.

Burak Elmas, a Galata elnöke péntek este egy, a klubtagokkal tartott videómegbeszélésen bejelentette a megállapodást a svájci kapussal kapcsolatban. „Bürkivel mindent egyeztettünk, már csak a részletekről tárgyal a két klub” – így Elmas a közelgő transzferről. A Sabah török napilap korábban szintén kiemelte, hogy felkeltette a törökök érdeklődést a svájci hálóőr.

Nem alaptalanul, mivel a Galatasaray kétségbeesetten igyekszik kapust találni; elsőszámú portásuk, Fernando Muslera decemberben szenvedett keresztszalag-szakadást, és helyettesei egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Roman Bürki évekig elsőszámú választás volt kapusposzton a BVB-nél, ugyanakkor folyamatos megingásai kétségbe vonták mindezt, és Gregor Kobel érkezésével már a kispadon sem fért el. Marwin Hitz cserekapus három, míg Bürki nulla alkalommal húzhatta fel a kesztyűt 2021-22-ben a sárga-feketéknél.

Egyébként nem ez lenne az első üzlet a Dortmund és a Galatasaray közt: 2015-ben a BVB nem éppen visszafogott klublegendája, Kevin Grobkeutz távozott a Galatasarayba, igen fiatalon.

FRISSÍTÉS: több portál arról számolt be, hogy az üzlet mégsem jön létre.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Forrás: GOAL.de