Hivatalos: Kevin Paredes hétmillióért lett a Wolfsburg szélsője

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a villámgyors támadó a D.C Unitedtől érkezett a Wolfsburg csapatához, a goal.com-on érhető el.

Nagy fogás lehet! (fotó: goal.com)

Amerikai szupertehetség szerződött a Wolfsburghoz

GOAL.COM

Az amerikai szélső a D.C. saját nevelése, már 16 évesen bemutatkozott a tartalékoknál. 2020-ban pedig a következő lépcsőfokot a felnőtt keret jelentette, azóta Paredes 41 összecsapáson három gólt szerzett, míg négyszer készített elő a klub színeiben. „Kevin (Paredes) az akadémiáról egyik pillanatról a másikra a D.C felnőtt keretében találta magát, mindez bizonyítja az ő tehetségét és elkötelezettségét” – mondta a szélsővel kapcsolatban Dave Kasper, a D. C. United vezérigazgatója.

Paredes remek kilátásait jól illusztrálja, hogy megkapta élete első behívóját az amerikai válogatottba egy hónappal ezelőtt; csakhogy bokasérülés miatt már a Bosznia Hercegovina elleni meccs előtt távozni kényszerült a válogatottól.

„Fiatalkora ellenére van némi rutin a lábában, és nemcsak a bal szélen, hanem csatárként is játszhat – ezt már Marcel Schafer, a Wolfsburg sportigazgatója állította. – Dinamizmust hozhat a játékunkba, hiszen agilis labdával és labda nélkül is; a megfelelő mentalitása szintén megvan.”

Hosszútávon tökéletesen passzolhat majd a Wolfsburg rendszerébe; Paredes nagy versenyt alakíthat ki a többi, csakugyan gyors támadóval, Dodi Lukebakióval, Lukas Nmechával, illetve Ridle Bakuval a kezdőbe kerülésért.

Ahogyan az sem lehet kérdés, hogy Florian Kohfeldt alatt az amerikai játékos fejlődése jó kezekben van. Már ha nem menesztik a fiatal német szakvezetőt, ugyanis a Wolfsburg jelenleg mindössze a 15. a tabellán.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: goal.com