Frenkie de Jong maradna, ám a Barcelona eladta

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, 85 millió euróra rúghat a Barcelona játékosának átigazolási költsége, a goal.com-on érhető el.

Barcelona
(fotó: VI Images/Getty Images)

Sajtóhír: a Barcelona és a Manchester United megegyezett de Jong vételáráról

GOAL.COM

A The Athletic információi szerint mégis lesz üzlet a Barcelona és a Manchester United között, 75 millió euró értékben, ami 10 millió euró bónusszal egészülhet ki a későbbiek folyamán.

Áttörést ért el azzal a United, hogy delegációt küldött Barcelonába annak érdekében, hogy személyesen szülessen meg a megállapodás. Tagja volt a delegáltaknak a klub futballigazgatója, John Murtough, valamint vezérizgatója, Richard Arnold. Mindazonáltal a Barcelona egybillió eurós adóssága csakugyan közrejátszhatott abban, hogy a katalánok kezet rázzanak az angolokkal.

Újabb információkra hivatkozva, de Jong eladásával tudták elérni Xaviék, hogy a fizetési számlájukkal ne szegjék meg a pénzügyi fair playt, így a friss szerzeményeket márbe tudják regisztrálni.

Ha már fizetség: komplikálhatja viszont a transzfert az a 20 millió eurós tartozás, amit a gránátvörös-kékek még nem fizetettek ki de Jong béreként.

A következő lépés, hogy a manchesteriek meggyőzzék a hollandot az átigazolásról, aki Erik ten Hag elsőszámú kiszemeltje az átigazolási időszakban. Korábban egy csapat, méghozzá az Ajax sikeréért küzdött ten Hag és de Jong, amelynek kulcsembere volt a középpályás.

Több sem kellett a Barcelonának amely 2019-ben megvette de Jongot, aki tovább hosszabbította a katalánoknál megfordult hollandok névsorát.

Bár későn indultak be a Vörös Ördögök a piacon, már szerződtették a tehetséges Tyrell Malaciát a Feyenoordból, és várhatóan Christian Eriksent, illetve Lisandro Martinezt is az újonnan érkezők közt tudhatjuk hamarosan.

Ha viszont nem jönne létre az egyezség, felvetődne a kérdés manchesteri részről: megérte? Ten Hag korábbi játékosa több alkalommal megjegyezte, nem kívánja elhagyni a Barcelonát, ennélfogva az egész transzferidőszakban egy olyan spílerért tárgyal a Manchester United, aki maradni kíván; noha Ten Hag gőzerővel igyekszik rávenni a váltásra.

A 75 millió eurós vételárat és a további 10 millió euró értékű bónuszt a Mundo Deportivo szintén megerősítette néhány nappal ezelőtt.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: VI Images via Getty Images

Forrás: The Athletic, Mundo Deportivo, ESPN