Hová tart Leander Dendoncker?

Digiqole Ad

Dendoncker egy felemás, Aston Villánál eltöltött idény után a francia élvonalban köthet ki, csakhogy ebben a szezonban feltehetőleg több játékperc várna rá a Villa Parkban. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

dendoncker
(fotó: Joe Prior/Visionhaus/Getty Images)

Leander Dendoncker újra beindítaná a pályafutását – de vajon hol?
UNIBET

„Jelentős tapasztalattal rendelkezik mind a Premier League-ben, mind pedig válogatottszinten – méltatta új játékosát Steven Gerrard, az Aston Villa korábbi menedzsere. – Dendoncker olyan profilú játékos, akire szerintem szükségünk van” – zárta az angol legenda.

Hiába beszélünk egy sokoldalú játékosról – aki tud középső védőként, védekező középpályásként és középső középpályásként is játszani -, Dendoncker még így sem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. Első birminghami szezonjában csak 20 Premier League-mérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken hétszer volt a pályán az első perctől kezdve. Douglas Luiz, a feltörekvő angol tehetség, Jacob Ramsey és a csapatkapitány, John McGinn mellett egyszerűen elvesztette a posztversenyt a középpályájára kerülésért.

Akadtak remek meccsei, például fontos szerepe volt a Manchester United, a Newcastle United és a Fulham két vállra fektetésében, ám az állandósság hiányzott a játékából – erre maga Unai Emery vezetőedző világított rá pénteki nyilatkozatában.

Aston Villa

Emery később hozzátette, Dendoncker hétfőtől ismét a csapattal készül. A több poszton is bevethető belga nem utazott el az Aston Villa amerikai felkészülésére, miután édesapa lett. Ezt követően sérülés miatt nem szerepelt a neve a birminghamiek meccskeretében az új évadban. Az előszezont tehát kihagyta, de az Oroszlánoknak igenis szükségük lehet a középpályás szolgálataira, ha a tervezettnek megfelelően sokáig jutnak a Európa-konferencialigában és a hazai kupasorozatokban.  

Rennes, Nice és Olympique Lyon

A Foot Mercato arról írt július elején, hogy az Aston Villa 10-12 millió euró körüli árcédulát  szabott ki a 32-szeres belga válogatottra. Három francia klub, méghozzá a Rennes, a Nice és az OL neve merült föl mint Dendoncker új klubja, jóllehet Angliából és Olaszországból szintén figyelték. A Rennes és a Nice érdeklődéséről a OneFootball is beszámolt, noha sajtóinformációk nem szóltak konkrét tárgyalásokról.

A Lyon Ainsley Maitland-Niles és Skelly Avaro személyében már erősített két középpályással, így alighanem kiszálltak az Anderlecht-nevelésért folyó versenyből. Csakhogy a másik két együttes szintén igazolt a pálya közepére a hírek megjelenése óta.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Joe Prior/Visionhaus/Getty Images

Forrás: Birmingham Mail, Talk Villa, One Football, Birmingham Mail