Leverkusen: Azmoun szerződtetése eltér a klubmodelltől

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a Leverkusen egyetlen téli vétele az élete formájában lévő Sardar Azmoun volt, a goal.com-on érhető el.

Leverkusen
(fotó: goal.com)

A Zenit ékével erősít a Leverkusen

GOAL.COM

Sardar Azmoun az előzetes hírekkel ellentétben már most télen aláírt, négymillió eurót kapott érte a Zenit. Számos klubbal szóba hozták az elmúlt hetekben az iráni centert, köztük volt a Lyon, a West Ham és a Leverkusen, végül a német együttes lett a befutó – írja a One Football. Öt évre írt alá.

Korábban Azmoun húzóembere volt a mindenkit elkápráztató FK Rostovnak még 2015-16-ban, amely kis híján orosz bajnok lett akkor. Így nem csoda, hogy néhány évvel később eladta magát a Zenit Szentpétervárnak, 2020-21-ben 24 bajnokin 32 találatban játszott szerepet; összességében pedig 62 góllal hálálta meg a Zenit bizalmát, tizedik a klub örökös góllövőlistáján.

Ebből a szempontból nagyszerű, ugyanakkor a leverkuseni klubmodellre egyáltalán nem jellemző vétel ez. Megszokhattuk a Bayertől, hogy rendre felfedezi és felfuttatja a fiatal tehetségeket, majd jó pénzért megválik tőlük. Ettől függetlenül a későn érő Azmoun számára ez nagy esély a szintlépésre.

Jelenleg a Leverkusen harmadik a Bundesligában, jelen állás szerint az iráni csatár jövőre szintén próbára teheti magát a Bajnokok Ligájában, ahol az ősszel bevette a Chelsea, valamint a Juventus kapuját.

Azmoun szerződtetésével akár már Patrik Schick esetleges távozására készülhet a klub, akiért a cseh vonalakban gazdag West Ham komolyan érdeklődik a hírek szerint.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: goal.com

Forrás: One Football