Nagy-magyar foci: a legnehezebb idegenbeli meccs vár a TSC-re

Digiqole Ad

A Dunaszerdahely öt pontra zárkózott a szlovák bajnokság első helyezettje mögött; a Sepsi OSK-nál már az edzőváltás lehetősége is felmerült; míg a topolyai TSC a csalódáskeltő kupakiesés után állna talpra a bajnokságban. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

TSC
Sós Bence először volt kezdő új a Topolyában tétmeccsen (fotó: TSC)

A legnehezebb idegenbeli meccs vár a Topolyára
UNIBET

Csinger Márk mentése a gólvonalról a Zólyombrézó ellen

Zsolna-DAC, szombat 18:00

Azzal, hogy a Dunaszerdahely meggyőző játékkal – és többek között Csinger Márk remek egyéni teljesítményével – 3-2-re megverte a Zólyombrézót, tovább csökkentette hátrányát az élmezőnyhöz képest. A harmadik után most a negyedikkel néz farkasszemet a csallóközi csapat. Szombat este egyúttal pedig a második legjobb védelem (DAC, tíz kapott gól) és a második legjobb támadósor (Zsolna, 23 rúgott gól) mérkőzik meg egymással.
A válogatott szünet sem telt eseménytelenül a MOL Arénában, hiszen a Dunaszerdahely a testvércsapatával, a Győri ETO-val játszott barátságos találkozót. Adrian Gul’a vezetőedző szerint az 1-0-s vereség ellenére elérték a céljaikat e 90 perc során, ugyanis kipróbálhatták az új játékosokat, illetve a háromvédős játékrendszert is. Ugyanakkor Zseljko Gavrics megsérült az összecsapáson, mint később kiderült, oldalsó keresztszalag-szakadás miatt több hónapos kényszerpihenő vár rá. A szerb szélső kezdett formába lendülni az utóbbi fordulókban, így nagy érvágás az ő kidőlése.

Vozdovac-Topolya, szombat 19:00

Nagyot fordult a világ a Topolyával: azok után, hogy kétgólos hátrányból pontot mentet az Olimpiakosz ellen az El-ben, meglepetésre büntetőkkel kiesett a Szerb Kupából a másodosztályú Szendrő vendégeként. „Az elnökúr (Zsemberi János) azt tanácsolta, hogy álljunk ki az ificsapattal, mert túl sok lesz nekünk ez a három fronton való szereplés” – utalt az idei fokozott terhelésre Zarko Lazetics vezetőedző. – Lehet, hogy hallgatnom kellett volna az elnökre, remélem, megbocsátja ezt nekem. Mindenesetre még mindig igyekszünk alkalmazkodni ehhez az új tempóhoz.”
Ami a bajnoki szereplést illeti, még a szünet előtt elszenvedte első vereségét a TSC, amely az El-meccs után felforgatott kezdőtizeneggyel lépett pályára, de még így is jó pozícióban vannak az észak-bácskaiak. A legutóbbi két tétmérkőzésen kezdőként lépett pályára Sós Bence, először a szezon során.
A 12. fordulóban a Vozdovac együtteséhez látogat a vajdasági alakulat, amely a műfüves pálya miatt, Lazetics szavaival élve, „A TSC legnehezebb idegenbeli összecsapása lesz ebben az idényben.”

Hazai pályán vajon megszakad a Sepsi rossz sorozata? (fotó: Tókos Csaba)

Sepsi OSK-Botosán, hétfő 17:00

Úgy ment pihenőre a Sepsi, hogy ötmeccses vereségi szériában számlált a román élvonalban, amit Diószegi László már nem tűrt szó nélkül. A Székely Sportnak adott őszinte interjújában elmondta, hogy beszédet tartott az egész csapatnak, de külön-külön is elbeszélgetett minden játékossal. „Aki nem akar ezért a klubért szívvel-lélekkel küzdeni, az szedheti a sátorfáját, és tűnjön el innen! Ha kell öt, vagy tíz játékost hozunk, de itt csak olyan labdarúgók lehetnek, akik küzdenek ezért a címerért” – nyilatkozta a lapnak Diószegi. – Ki lehet kapni háromszor vagy négyszer is, de nem mindegy, hogyan. Én azt látom, hogy szégyen, amit a fiúk mutatnak mostanában, nem látom a küzdeni akarást rajtuk” – tette hozzá a székely sportvezető.
Közvetlenül a válogatott szünet után a Sepsiszentgyörgy alulmaradt a Jászvásárral szemben is, de Diószegi ezúttal már elégedett volt csapata hozzáállásával. Egy kis szerencsével könnyedén nyerhettek volna a háromszékiek.
Az utolsó Botosán ellen azonban már tényleg kötelező lesz a győzelem. „Nincs más lehetőség, nyerni kell. A mérkőzés hétfőn lesz, mi kedden beszélünk az edzővel és a stábbal” – tisztázta Liviu Ciobotariu jövőjét a klubelnök és -tulajdonos.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kiemelt kép: TSC

Forrás: TSC, TSC, DAC, DAC, Székely Sport, Székely Sport, Székely Sport