Nagy-magyar foci: a Sepsi játékosai ultimátumot kaptak

Digiqole Ad

A Dunaszerdahelyre felvidéki rangadó vár; Diószegi László, a sepsiszentgyörgyi klub elnöke jelentős változásokat helyezett kilátásba; a Topolya pedig a Ferencváros Ekl-ellenfeléhez látogat.

Kecskés Ákosék játéka továbbra is akadozik (fotó: Tókos Csaba)

Sepsi OSK: kiesés a kupából, ultimátumot kaptak a játékosok
UNIBET

Kassa-DAC, péntek 17:30

Továbbra is ingadozó formának örvend a Dunaszerdahely, amely jelenleg egy ponttal tartózkodik az alsóház felett. Bár a Nagymihály ellen begyűjtötték a sárga-kékek a kötelező három pontot Yhoan Andzouana két szépségdíjas góljával (az egyiket a hónap góljának is jelölték a Niké Ligában), a mutatott játék hagyott némi kívánnivalót maga után. 

A magyar U21-es válogatott védőnek, Csinger Márknak felemás meccse volt. Egyrészről bekerült az Eredmények.com adott fordulóból összeállított álomcsapatába, illetve kiosztott egy gólpasszt is, de sérülés miatt le kellett cserélni. Csinger agyrázkódás gyanújával hagyta el a pályát a 73. percben, ám a Nemzeti Sport megkeresésére elárulta: a CT-vizsgálat semmilyen rendellenességet nem állapított meg, néhány nap pihenő után edzésbe is állhatott a magyar légiós. Minden bizonnyal bevethető lesz a Kassa ellen.

A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa újonc lévén nem kezdett rosszul, viszont az utóbbi hét bajnokiján egyaránt alulmaradt; a felvidéki rangadón azon lesz a DAC, hogy tovább folytatódjon a hazaiak negatív sorozata.

Diószegi László klubelnök most sem köntörfalazott a klub jelenlegi kríziséről

Sepsi OSK-Petrolul, szombat 15:45

Hétközben biztossá vált, hogy a Sepsiszentgyörgy címvédőként már a csoportkörben búcsúzik a Román Kupától. Hatalmas meglepetésre 1-0-ra legyőzte a háromszékieket a Corvinul, mindezt úgy, hogy majdnem a legerősebb kezdőtizenegyét küldte ki a pályára az OSK trénere, Liviu Ciobotariu. Kecskés Ákos és Varga Roland ezúttal csak padozott, ugyanakkor a kézdivásárhelyi születésű Dobozi Krisztián bemutatkozott a piros-fehéreknél, és kifejezetten jól szállt be a mérkőzésbe.

Mindenesetre a kupakudarc nem marad következmények nélkül, ahogyan azt Diószegi László leszögezte a Pro Sportnak adott interjújában. „A Sepsit megalázták, soha többé nem fogadok el ilyesmit – fakadt ki a sepsiszentgyörgyi vállalkozó. – Nevetségessé váltunk a Corvinul ellen elszenvedett vereség után. Pontok kellenek, legalább négy a Rapid és a Petrolul ellen. Ha ez nincsen meg, nem fogok habozni a legkellemetlenebb döntések meghozatalával.” A Sepsi első embere azt hozzátette, egyelőre folytatni szeretné a közös munkát Ciobotariuval.

Vargáékat csak négy pont választja el a negyedik helytől, de a Petrolul és a Rapid Bukarest személyében két felsőházi csapattal mérkőznek majd meg. Mindkét 90 perc sorsdöntő lesz a szentgyörgyiek számára, hiszen itt könnyen eldőlhet, hogy a felsőházban végeznek-e.

Csukaricski-Topolya, vasárnap 15:30

Szuperrangadót pótolt hétközben a Topolya, amely a Crvena zvezda hírhedt otthonába látogatott, és játszott 1-1-es döntetlent. Figyelembe véve a két csapat tavalyi összecsapásait – mindhárom fölényes Zvezda-győzelmet hozott – ez az eredmény hatalmas előrelépés az észak-bácskaiaktól. A Freiburg ellen látott szervezett védekezést átmentették a szerdai rangadóra Zarko Lazetics fiai, akik azok után, hogy a 84. percben hátrányba kerültek, a 90+1. percben még egalizáltak Ifet Djakovac találatával.

Ugyan a TSC öt meccs óta képtelen nyerni a szerb pontvadászatban, ezzel a bravúros döntetlennel látótávolságon belül maradt a Crvena zvezda.

Jóllehet nincs megállás az Oroszlánoknak, vasárnap a Csukaricski ellen újabb fontos mérkőzés következik. A Ferencváros Ekl-ellenfele ötödik a tabellán, mindösszesen öt pont választja el az eggyel több találkozót játszó TSC-től.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kiemelt kép: Tókos Csaba

Forrás: Rangadó, NSO, Székely Sport

További cikkeink