Ne csupán foci legyen! – Simon Yates nyerte a Giro d’Italia második szakaszát

Digiqole Ad

Május hetedikén rendezték meg a Giro d’Italia második szakaszát; az etap egy Budapesten zajló időfutam volt a Hősök terétől a Budai Várig. Technikás pálya, gyönyörű környezet – a második nap is emlékezetesre sikeredett.

A futamot Simon Yates nyerte a Bike Exchangeből, második lett Mathieu Van Der Poel az Alpecin-Fenix csapatából, ezzel megtartva a rózsaszín trikót.

Giro d'italia
Simon Yates – a második szakasz győztese (fotó: Stuart Franklin/Getty Images)

„Az olaszországi hegyi befutó jó erőszintfelmérés lesz”

Amikor Yates eredménye még nem volt hivatalos – mert utána is érkeztek versenyzők – csapattársát, Damien Howsont kérdeztük a Giróról. Elmondta, abban reménykednek, hogy a nagy döntőig tudják majd támogatni Yatest. Habár Howsonnak tetszik Magyarország, már várja a verseny negyedik szakaszát, hiszen az az esemény nevéhez híven Olaszországban lesz, ahol a Giro d’Italia első komoly hegyi befutója várja a kerékpárosokat. Szerinte az egy jó erőszintfelmérés lesz a bringások között.

Igaz, a Movistar nem végzett a ranglista elején a tegnapi napon, Maximilian Sciandri a csapat sportmenedzsere, korábbi kerékpárversenyző így is elégedett a teljesítményükkel, hiszen elismerte: „nem vagyunk legjobbak, ha az időfutamokról van szó”.

Szerinte a Movistar jól kezeli a stresszt, amikor megmérettetésről van szó, a teljes gárda fókuszál, de ki is tud engedni, ha arról van szó. ,,Amint el lett végezve a munka, mindenki abba a hangulatba kerül vissza, ahogyan verseny előtt érzi magát, egy kifejezetten nyugodt csapat vagyunk.” -mondta.
Az olasz körversenyen az a céljuk, hogy legalább egy szakaszgyőzelemmel és a legjobb tízbe kerüléssel zárják a rózsaszín trikóért zajló küzdelmet.

29-ig élvezhetjük a Girót

Ugyanakkor az UAE Team Emirates biciklisei sem tudtak az élmezőnyben végezni. Matxin Joexean Fernandez csapatmenedzser csalódott volt, hiszen nyerni akartak, jóllehet úgy gondolja, az eredmény nem a csapat hibájából adódott. Szerinte a pálya nehéz volt egy időfutamhoz, mivel sok kacskaringós úton kellett áthaladniuk a versenyzőknek.

Az arab együttes is várja már Olaszországot, szintén a hegyek miatt. Azonban ők szeretnék megnyerni a maglia rosát. ,,Bonyolult. Viszont nemcsak nekünk, a többi csapatnak is. Fontos, hogy higgyünk a versenyzőinkben.” Ezen szerepre a menedzser külön kiemelte João Almeidát, a csapatkapitányt.

A BORA Hansgrohe kommunikációs szakembere, volt kerékpáros Ralph Scherzer elmondta, vegyes érzéseik vannak a második magyarországi nappal kapcsolatban. Wilco Kelderman, Jai Hindley és Lennard Kämna jól teljesített az időfutamon, azonban Emanuel Buchmann elesett. ,,Szerencsére hamar visszaült a bringára, de vesztett pár másodpercet.” – mesélte Scherzer. A németnek megcsúszott a kereke a futam középső, kanyargós részen.
A német azt is elárulta, hogy a BORA a nápolyi és a torinói szakaszt várja a legjobban, illetve a Giro végére szeretnék legalább egy kerékpárosukat a legjobb háromban látni.

Még bőven van hátra a versenyből, egészen május huszonkilencedikéig tekernek majd a kerékpárosok. Jelenleg Van Der Poel van az élen, őt követi Yates tizenegy, majd Tom Dumulin tizenhat másodperccel.

Szerző: Zele-Molnár Zoé

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

További cikkeink