Priskin Tamás: „Különleges volt felvidékiként a magyar címeres mezben szerepelni”

Digiqole Ad

Interjú Priskin Tamással, aki bombagóljával örök élményt okozott a norvégok elleni 2015-ös Eb-pótselejtezőn a magyar szurkolóknak. Footballhun TV-tartalom.

Priskin
(fotó: Jean Catuffe/Getty Images)

A 2023. február 8-i ETO FC Győr-Debreceni VSC MOL Magyar Kupa-mérkőzésen több korábbi magyar válogatott játékos is pályára lépett, köztük az a Priskin Tamás, aki bombagóljával örök élményt okozott a norvégok elleni 2015-ös Eb-pótselejtezőn a magyar szurkolóknak.

Priskin Tamás karrierje során megfordult Angliában, Oroszországban, Izraelben és Ausztriában is, emellett volt a Slovan Bratislava, a Ferencváros, a Haladás és 2020 óta harmadik alkalommal a Győr játékosa is. A címeres mezt 66-szor húzhatta magára, ezeken a meccseken 17 gólt jegyzett, de talán a legutolsó volt a legfontosabb. A mérkőzés után egy rövid interjúban kérdeztük az ETO csatárát a pályafutásáról.

Nemrég a Nemzeti Sportnak mondtad, hogy a pályafutásod vége felé jársz. Meddig láthatjuk még Priskin Tamást a pályán?
Májusig még biztosan, addig szól a szerződésem, aztán meglátjuk majd hogyan alakul a jövőm.

Van-e terved, hogy hogyan tovább a futball után?
Az egész életemet a futballban töltöttem, úgyhogy nagyon örülnék, ha tudnék a labdarúgásban továbbra is maradni és tevékenykedni akár játékosként akár más funkcióban, meglátjuk május után, hogy miként fog alakulni a dolog.

Tartalmas pályafutás van a hátad mögött, melyik volt a legkülönlegesebb légióskodásot?
Legjobban Angliában szerettem játszani, a Premier League a kedvenc bajnokságom, közel 7 évet voltam Angliában, úgyhogy onnan vannak a legkedvesebb emlékeim.

A válogatottból a norvégok ellen szerzett gól a legkedvesebb számodra?
A legemlékezetesebb természetesen a norvég gól, de nyilván büszke vagy arra is, hogy 10 éven keresztül a válogatott tagja lehettem és ennyiszer szerepelhettem a magyar válogatottban. Számomra különleges volt felvidékiként a magyar válogatottban szerepelhettem, nagyon boldog vagyok, hogy Európa-bajnokságon is játszhattam a magyar válogatottban, úgyhogy ez nagy öröm számomra.

Itt az ETO-nál rengeteg fiatal játékos van az öltözőben, hogyan tekintenek rád, illetve hogyan tudsz nekik segíteni?
Elsősorban nagyon örülök a fiataloknak, hogy ennyi tehetséges fiatal szerepel az egyesületünkben, én is ugyanígy kezdtem a pályafutásomat, ugyanebben a klubban, fiatalon innen indultam el, úgyhogy próbálom őket segíteni minden olyan dologgal, akár pályán belül vagy kívül amiben segíteni tudom őket és abban bízom hogy hasonló vagy nálam is jobb karriert tudnak befutni majd  a jövőben.

A Priskin Tamással készült interjú eredetileg a Foci Java Magazin első számában jelent meg.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

További cikkeink