Hová tart Kylian Mbappé?

Digiqole Ad

Az elmúlt napokban ismét felgyorsultak az események Mbappé klubváltása körül, a transzfer végére akár már a jelenlegi átigazolási ablakban pont kerülhet. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

Mbappé
(fotó: Tim Clayton/Corbis/Getty Images)

Hol folytatja Kylian Mbappé?
UNIBET

Mbappé a 2016-17-es, BL-elődöntőig menetelő AS Monaco felfedezettjeként csatlakozott a PSG-hez, többek közt azzal a reménnyel, hogy magasba emelheti a BL-trófeát. Bár a 24 éves játékos válogatott szinten felért a csúcsra a 2018-as vébé megnyerésével, a PSG öltözőjét azonban több, különböző kaliberű edző sem tudta kezelni és BL-győzelemig juttatni.

Ennek is köszönhető, hogy lassan nem múlik el átigazolási időszak Mbappé neve nélkül. A francia világsztárt rendszeresen megkörnyékezte az elmúlt években a Real Madrid, de a szaúd-arábiai Al-Hilal egyaránt elszántan szeretné soraiban tudni.

Real Madrid

Bár a Real Madrid ebben az átigazolási időszakban többet költött, mint a La Liga összes többi csapata együttvéve, Mbappé érkezésére ismét megnőtt az esély, miután a PSG mindenképpen eladná a franciát. A Királyi Gárda pénzügyi szempontból már szezonok óta készen áll az egykori Monaco-játékos szerződtetésére. A most távozó öt labdarúgó elköszönése azt jelenti, hogy 50 millió euróval lett kevesebb a klub bérköltsége, így La Liga fizetési sapkája sem okozna gondot Mbappé kereseténél. Emellett a Real állítása szerint a Santiago Bernabéu átépítése nincs semmilyen hatással az átigazolásokra – ez már be is bizonyosodott. A Realnak Karim Benzema távozásával szüksége van egy világklasszis csatárra, és hajlandó lenne 200 millió eurót is kiperkálni a PSG-nek, noha csak egy év van hátra Mbappé szerződéséből. A 2022-23-as francia gólkirály Madridba vágyik, csakhogy a családja már máshová…

Al-Hilal

Szombaton megtörtént az ajánlattétel, az Al-Hilal világrekordot jelentő összeget, 300 millió eurót tett le az asztalra a PSG-nek Mbappéért, amelyet a francia klub el is fogadott. Gianluca di Marzio olasz újságíró értesülései szerint a futballista családja elfogadná a szaúdi ajánlatot, amivel a világbajnok támadó lenne a világ legjobban fizetett labdarúgója: 700 millió eurós éves fizetés üthetné a markát Szaúd-Arábiában. A Relevo azonban úgy értesült, hogy marad Párizsban, és inkább szembenéz a következményekkel.

PSG

„Ha Kylian Mbappé maradni szeretne, akkor hosszabbítania kell – mondta Al-Khelaifi, a PSG elnöke a L’Equipe-nek. – Nem engedhetjük, hogy a világ legjobb játékosa ingyen távozzon.” Annyi bizonyos, hogy a PSG ultimátumot adott Mbappénak – számolt be róla az AS. Vagy hosszabbít, vagy idén nyáron távozik; a párizsiak nem szeretnék, hogy kitöltse 2024-ig szóló szerződését. Amennyiben a támadó mégis így tenne, számolnia kell azzal, hogy nem lesz alapember a következő szezonban, ugyanakkor az RMC Sport információi alapján Mbappé elfogadná a kialakult helyzetet. Ebben az esetben 2024 nyarán ingyen csatlakozhatna a Blancókhoz.

Mindenesetre Mbappé nem utazott el a francia címvédő távol-keleti felkészülési turnéjára.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kiemelt kép: Tim Clayton/Corbis/Getty Images

Forrás: Sky Sports, GOAL, GOAL, GOAL, AS, The Athletic, FFT

További cikkeink