Világbajnokokkal ikszelni – ilyen volt a Fan Zone-ból

Digiqole Ad

Felejthetetlen élmény volt látni, ahogyan a két korábbi világbajnokkal döntetlenezünk, a városligeti hivatalos Euro 2020 Fan Zone-ból, avagy a szurkolói zónából meg még inkább.
Egy hasonlóan minőségi, mégis teljesen más futballhangulatban lehetett részünk a legnagyobb budapesti szurkolói zónában. Helyszíni beszámoló.

Fan Zone
UEFA Fesztivál a Fan Zone-ban (fotó: UEFA)

Magyarország 1-1 Franciaország

A 15:00 órai kezdet sem a játékosoknak, sem a Fan Zone-ban tartózkodó szurkolóknak, nézőknek nem kedvezett. Bár a tűző nap és az árnyék minimális esélye sem jelentett akadályt, hogy remek hangulatot rittyencsünk az első kivetítőnél, akár egy mini B-közép a szurkolói zónában. Szurkolásban egyértelműen többet adott a meccs számunkra, mint Portugália ellen az ellenfél táborának a közelében. Fityó góljánál az – a meccsről lemaradó szurkolótársainkból álló – kis keménymag valósággal felrobbant, egymáson és egymásra ugrált mindenki. Az „önkéntes vezérszurkolók” pedig szervezett buzdítást varázsoltak a szurkolói zónába.

Németország 2-2 Magyarország

Az utolsó csoportmérkőzésen – ahogyan az várható volt – közel megtelt a városligeti UEFA Fesztiválnak otthont adó zóna, 10 ezer magyar gyűlt össze, a 11 ezres létesítményben. Ezzel együtt a hangulat is fokozódott, a fő kivetítőnél hidegrázós, általában többcsoportos szurkolás alakult ki. Szalai gólját is át kellett ott élni mindenképp, ahhoz, hogy valaki felfogja azt a mámort, na, de Schafer gólja… Azt az ünneplést… És azt a meccs utáni utáni hirtelen csalódottságot…
Akkor, ott helyben egyszerűen képtelenség volt arra gondolni, hogy úgy játszottunk a legutóbbi három világverseny győztesével, hogy végig ők futottak az eredmény után. Nem gyömöszölős öngólokkal szereztünk pontot Németország és Franciaország ellen. Nagyon nem. Csalódottak voltunk, mert nem mentünk tovább a halálcsoportból. Már ezt leírni is hihetetlen.

Futballünnep a Puskás Arénában, majdhogynem B-középhez méltó szurkolás a Városligetben. Ezt nektek köszönhetjük, szép volt, fiúk!

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: UEFA

További cikkeink