Eb-meccs, Puskás Aréna – még mindig hihetetlen

Digiqole Ad

Még mindig nehezen fogható fel, hogy június 15-én Európa-bajnoki mérkőzésnek adott otthont Magyarország, Budapest és a Puskás Aréna. 55.000 ember igen szerencsésnek mondhatja magát, hogy ott lehetett a magyar-portugálon, mivel minden bizonnyal négyszer ennyien ott lettek volna. 55.000 ember lehetett részese egy hamisítatlan, nemzetközi futballünnepnek- és hangulatnak.
Helyszíni beszámolónk a keddi mérkőzésről.

Puskás Aréna
A Puskás Aréna (fotó: vestock/uefa)

Maga a teljes esemény rendkívül profin, Eb-hez méltó módon volt megszervezve, lebonyolítva. A mobiljegyünkön szereplő bejárat, illetve kapu megtalálása gond nélkül lezajlott, hála a rengeteg kihelyezett plakátnak, az információs bódéknak, illetve a Volkswagen Mobility Maker-öknek, akik behálóztak a stadiont és annak környékét.

A mobiljegyek is átmentek a vizsgán, pedig már a kezdetektől fogva lehetett azzal számolni, hogy biztos lesz a jegyekkel fennakadás. A stadionba való belépést, a karszalagok felvételét és a Fan Zone bemutatását segített a szintén remek UEFA Euro 2020-alkalmazás. Az app egyszerű, érthető útmutatóként szolgál arra, hogy miket lehet a stadionba bevinni, illetve, hogy milyen programok vannak az aréna körzetében. Sőt a Volkswagennel kötött szponzoráció magába foglal egy külön utazás-tervező felületet az alkalmazáson belül.

Az arénához való elképesztő vonulás a Hősök terétől, a Puskás környéke, a mérkőzés felkonferálása, a hangulat, a rengeteg Euro 2020-branddel kapcsolatos plakát, valamint felirat teljesen át adta az érzést : Eb lesz és van Budapesten, a Puskás Arénában! Futballünnep az elejétől a végéig.

Noha minden flottul lezajlott, a Puskás Aréna is gyönyörűen pompázott az Euro 2020-logókban, tapasztalhattunk érdekességeket. Egyedülálló élmény pitét enni egy Európa-bajnoki mérkőzésen, ugyanis bizonyos büféknél kénytelen volt ezzel beérniük a szurkolóknak.
„Ne röhögtessetek, b*****meg” – hangzott el nem kevés szurkoló szájából ehhez hasonló mondat, amikor megtudták, egyes büféknél sört sem lehet kapni.

Ezek a pillanatok szintúgy feldobták a keddi Eb-meccset.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Kiemelt kép, képek: Foci Java

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!