F1-beharangozó: Ausztrál Nagydíj

Részletes beharangozó az F1 Ausztráliában megrendezett nagydíjáról: adatok, érdekességek az újabb versenyhétvégéről.

(fotó: Clive Mason/Getty Images)

F1 Ausztrál Nagydíj

Az F1 a nevelőkategóriákkal karöltve Melbournebe érkezik az Albert Parkba ezen a hétvégén, így harmadjára is megmutathatják ebben az évben, mire is képes autójuk. Ahogy megszokhattuk az Ausztrál Nagydíjaktól, korán kell kelni, hogy megnézhessük a nagydíjat. Egészen pontosan szombaton reggel (04. 01.) 7:00-kor lesz az időmérő edzés, másnap (04. 02.) pedig szintén 7:00-kor a futam. Ausztráliába érkezve a bajnokságot Max Verstappen vezeti 44 ponttal, egy egységgel megelőzve mexikói csapattársát Sergio Perezt. A képzeletbeli dobogó alsó fokát a kétszeres világbajnok Fernando Alonso foglalja el 30 ponttal. A konstrüktőri bajnokság élén a Red Bull áll 87 ponttal, a második helyen pedig holtversenyben a Mercedes és az Aston Martin 38-cal.

A verseny 58 körös lesz, ami összesen 306 kilométer versenytávot jelent. A leggyorsabb kört a tavalyi győztes Charles Leclerc tartja 1:20:260-as idejével szintén abból az évből. Az idénre hozott negyedik DRS-zónának köszönhetően (8-9 kanyar) várható a gyorsulás. Érdekesség hogy ezzel az újítással az Albert Park az egyetlen négy DRS-zónával rendelhező pálya a naptárban. Magyarországon a teljes hétvégét az M4 Sport közvetíti.

Kikre lesz érdemes odafigyelni? Az idénre óriásit fejlődő Aston Martinnak eddig két futamból két dobogója van a rutinos spanyol versenyzőjüknek köszönhetően. Az előrejelzések szerint ez lehet a briteknek a legerősebb pályájuk, azonban nehezen kerülhetnek előrébb, ugyanis a Red Bull előnye óriási. Aki még érdekes téma lehet a hétvége folyamán, az a Ferrari csapata, főleg Leclerckel. A Maranellóiaknak összesen 28 pont áll a nevük mellett, amivel be kell érjék a negyedik hellyel a konstrüktőri bajnokságban. Vajon sikerül Leclercnek feltámadnia az Ausztrál Nagydíjra?

Szerző: Bogdán Nikola

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Clive Mason/Getty Images

További cikkeink