Bemutatjuk a meggypiros mez viselőit: Varga Kevin, Varga Roland

Digiqole Ad

Annak apropóján, hogy nyakunkon a várva várt Európa-bajnokság, bemutatjuk válogatottunk játékosait. Így kétségtelenül képben leszel a meggypiros mez viselőivel. Sorozatunk zárásaként két támadó: Varga Kevin, illetve Varga Roland – őket ismerheted meg jobban.

varga kevin
Feljövőben lévő támadók – Varga Roland és Varga Kevin (fotó: Alexandre Dimou/Icon Sport/Getty Images; Szirtesi László/Getty Images)

Varga Kevin

  • klub: Kasimpasa
  • válogatottság: 6
  • poszt: szélső
  • életkor: 25
  • legnagyobb sikerei: MLSZ RangAdó-díj: Az év NB I-es játékosa (2018)

Klubcsapataiban

Varga Kevin 1996. március 30-án, Karcagon született. A labdarúgással szülővárosában ismerkedett meg, ahonnan a DVSC akadémiájára igazolt. Az utánpótláscsapatokat végigjárva előbb a DEAC, majd a DVSC első keretében találta magát. A következő szezonban is a Hajdúságban futballozott, azonban ekkor már Balmazújvárosban, ahol másfél évet töltött el kölcsönben. 2017 januárjától nyaráig szintén kölcsönjátékosként, a Cigánd csapatát erősítette, ahonnan útja ismételten a DVSC csapatához vezetett. Első 5 mérkőzésén a felnőttek között 3 találatot is szerzett, amivel korábbi ikonikus debreceni játékosokat, többek között Dzsudzsák Balázst is felülmúlta. Debütáló szezonját a DVSC színeiben a RangAdó-díjátadón elnyert legjobb fiatal labdarúgónak járó elismerés koronázta meg. Varga Kevin első valódi csapatváltására 2020 szeptemberében került sor, amikor is a török Kasimpasa 850 ezer euróért cserébe szerződtette a fiatal magyar válogatott középpályást. Első Törökországban töltött idényében 37 meccsen 4 gólig jutott, amivel kiérdemelte a helyi szurkolók szeretetét.

A Kasimpasában, karrierje csúcsán (fotó: Kasimpasa/Twitter)

Válogatottban

2018 tavaszán George Leekens szövetségi kapitány hívta be Vargát először a nemzeti csapat keretébe, ahol egy Ausztrália elleni barátságos mérkőzés 84. percében debütált. Következő mérkőzésére a válogatottban 2020 őszén került sor, amikor is jó játék mellett gólt is szerzett, épp a török válogatott ellen. A márciusi vb-selejtezők során mindhárom találkozón pályára lépett, gólt azonban nem szerzett.

Varga Roland a következő oldalon!