Aranylabda helyett: a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben – 1. rész

Foci Java

Unod már a sok sztárjátékos díjazását? Ez sokkal jobb, mint az Aranylabda; listánkból kiderül, ki lett a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben!

Több téren is remek évet tudhat magáénak a magyar futball, ezúttal a légiósainkra koncentrálunk: volt kikből válogatni, ugyanis nem egy honfitársunk tört be a topfutball kapuján az elmúlt esztendőben. Így az Aranylabda közeledtével íme, a saját díjunk!

Aranylabda helyett: a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben (fotó: Kiemelt kép: DAC; Harry Langer/DeFodi Image/Getty Images; Nick Tre. Smith/Icon Sportswire/Getty Images)

21-es légió

légiós

Bár nem régóta erősíti az MLS-es légiós magyarok táborát Schön, olyan feltörekvő évet zárt, hogy nem nagyhattuk ki.

2020-21-ben berobbant az NB I-be, az MTK egyik legjobb góllövője volt, a MOL Fehérvár ellen a szezon egyik legszebb gólját szerezte, végül hét találattal zárt 2021 során.

Idén Marco Rossi beválogatta az Európa-bajnokságra nevezett keretébe, ami hatalmas mérföldkövet jelentett a számára.

A 2021 tavaszán az MTK-tól az FC Dallashoz szerződő Schön már többször is megmutatta, miért járt jól vele új klubja, ahol nem szűkölködik asszisztok terén, hiszen már hat gólpassznál jár. Az augusztus 8-i Austin FC ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen két előkészítést is jegyzett.


légiós

A magyar válogatott támadó 2021-es évét nagyban befolyásolta kölcsönadása, méghozzá pozitív irányba: a Partizan Beogradban egyelőre remekel!

Míg a válogatottban rendre a bal szélen kapott lehetőséget, addig Szerbiában vérbeli centerként számítanak rá. 2021 kezdete óta kilenc találattal járult hozzá a gárda bajnoki második helyéhez.

A 450 ezer euró aprópénz lehetett érte a Partizannak a szerződtetésekor; a támadósor egyik legjobbjának bizonyult az utóbbi időben.

Egyedül az árnyékolja be mindezt, hogy az Európa-bajnokságon nem kapott szerepet, pedig Holender szintén sokat tett érte, hogy ott legyünk.


légiós

Első külföldi évadának utolsó harmadára alapembere lett a Süper Lig-alakulatnak, a Kasimpasának, amely tavasszal a középmezőnyben zárt.

Varga Kevin megmutatta Törökországban is, hogy mennyire univerzális spíler: kipróbálták már mindkét szélen, illetve centerként. Nem eredménytelenül, ugyanis 2021-ben egy tízmeccses periódusban öt találatban volt érintett.

Egy makacs sérülés azonban az új szezonban hátráltatta, de ettől függetlenül sikeres naptári esztendőt zárt klubszinten; a válogatottbeli pályafutását szintúgy a törökországi időszaka indította el.

Visszatérésével próbálna kikecmeregni a Kasimapsa a kiesőzónából, Varga pedig a nemzeti együttesben vetné meg végleg a lábát.


légiós

Szoboszlai Dominik lipcsei karrierje nem indult egyszerűen. 2020 decemberében ugyan már bejelentették a szerződtetését, de bemutatkozására egészen a 2021-22-es szezonig kellett várni.

Az azóta eltelt szűk három hónap szintén igencsak fordulatosra sikerült. Debütáló mérkőzésén három percet követően egyből betalált, néhány találkozót követően első dupláját is megszerezte; augusztus legjobbja lett a Bundesligában.

Később azonban többször a kispadra szorult, valamint a válogatottban sem tudta a korábbiakat nyújtani ősszel.

Most viszont a legfőbb hajtóereje a gárdának, mióta az formába lendült. A Fürth ellen beállását követően egy perc múlva mattolta a kapust, majd a 88. minutumban egy kitűnő gólpasszal segítette csapatát. A kupában Szoboszlai lőtte tovább a Bikákat.


légiós

Gulácsi és a Leipzig változó évet tudhat magáénak; azonban a magyar kapusra ebben a felemás lipcsei idényben szintén lehet számítani.

Nem minden esetben közvetlenül az ő nevéhez fűződött, mégis hatszor vette be kapuját a Manchester City, előtte pedig négyet kapott a Bayerntől és a válogatottban az angoloktól is.

Azt viszont nem lehet elvenni tőle, hogy egy európai topcsapat állandó kulcsembere évek óta: erről mindent elmond, hogy a Dortmund elleni győztes rangadón fájdalomcsillapítókat kapott, hogy sérülten is le tudja játszani a meccset. Ennek fényében nem csoda, hogy Gula viseli a lipcseieknél a csapatkapitányi karszalagot is.

A Bundesligában több mint egy meccs alatt kap egy gólt és van három clean sheetje.

Szerző: Berki Dániel, Harcsa Máté – a Goal Vonal szerkesztői; Tarr Ákos – a Footballhun TV szerkesztője; Bózsik Tamás – főszerkesztő

Vége az első résznek.

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Nick Tre. Smith/Icon Sportswire/Getty Images; Harry Langer/DeFodi Image/Getty Images; DAC

Képek (fentről lefele): Matthew Visinsky/Icon Sportswire/Getty Images; Srdjan Stevanovic/Getty Images; BSR Agency/Getty Images; Jan Woitas/picture alliance/Getty Images; John Berry/Getty Images

Next Post

Aranylabda helyett: a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben - 2. rész

Unod már a sok sztárjátékos […]

Kövess minket!

@focijava