Aranylabda helyett: a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben – 1. rész

Digiqole Ad

Unod már a sok sztárjátékos díjazását? Ez sokkal jobb, mint az Aranylabda; listánkból kiderül, ki lett a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben!

Több téren is remek évet tudhat magáénak a magyar futball, ezúttal a légiósainkra koncentrálunk: volt kikből válogatni, ugyanis nem egy honfitársunk tört be a topfutball kapuján az elmúlt esztendőben. Így az Aranylabda közeledtével íme, a saját díjunk!

Aranylabda helyett: a tíz legjobb magyar légiós 2021-ben (fotó: Kiemelt kép: DAC; Harry Langer/DeFodi Image/Getty Images; Nick Tre. Smith/Icon Sportswire/Getty Images)

21-es légió

légiós

Bár nem régóta erősíti az MLS-es légiós magyarok táborát Schön, olyan feltörekvő évet zárt, hogy nem nagyhattuk ki.

2020-21-ben berobbant az NB I-be, az MTK egyik legjobb góllövője volt, a MOL Fehérvár ellen a szezon egyik legszebb gólját szerezte, végül hét találattal zárt 2021 során.

Idén Marco Rossi beválogatta az Európa-bajnokságra nevezett keretébe, ami hatalmas mérföldkövet jelentett a számára.

A 2021 tavaszán az MTK-tól az FC Dallashoz szerződő Schön már többször is megmutatta, miért járt jól vele új klubja, ahol nem szűkölködik asszisztok terén, hiszen már hat gólpassznál jár. Az augusztus nyolcadiki Austin FC ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen két előkészítést is jegyzett.


légiós

A magyar válogatott támadó 2021-es évét nagyban befolyásolta kölcsönadása, méghozzá pozitív irányba: a Partizan Beogradban egyelőre remekel!

Míg a válogatottban rendre a balszélen kapott lehetőséget, addig Szerbiában vérbeli centerként számítanak rá. 2021 kezdete óta kilenc találattal járult hozzá a gárda bajnoki második helyéhez.

A 450 ezer euró aprópénz lehetett érte a Partizannak a szerződtetésekor; a támadósor egyik legjobbjának bizonyult az utóbbi időben.

Egyedül az árnyékolja be mindezt, hogy az Európa-bajnokságon nem kapott szerepet, pedig Holender szintén sokat tett érte, hogy ott legyünk.


légiós

Első külföldi évadának utolsó harmadára alapembere lett a Süper Lig-alakulatnak, a Kasimpasának, amely tavasszal a középmezőnyben zárt.

Varga Kevin megmutatta Törökországban is, hogy mennyire univerzális spíler: kipróbálták már mindkét szélen, illetve centerként. Nem eredménytelenül, ugyanis 2021-ben egy tízmeccses periódusban öt találatban volt érintett.

Egy makacs sérülés azonban az új szezonban hátráltatta, de ettől függetlenül sikeres naptári esztendőt zárt klubszinten; a válogatottbeli pályafutását szintúgy a törökországi időszaka indította el.

Visszatérésével próbálna kikecmeregni a Kasimapsa a kiesőzónából, Varga pedig a nemzeti együttesben vetné meg végleg a lábát.


légiós

Szoboszlai Dominik lipcsei karrierje nem indult egyszerűen. 2020 decemberében ugyan már bejelentették a szerződtetését, de bemutatkozására egészen a 2021-22-es szezonig kellett várni.

Az azóta eltelt szűk három hónap szintén igencsak fordulatosra sikerült. Debütáló mérkőzésén három percet követően egyből betalált, néhány találkozót követően első dupláját is megszerezte; augusztus legjobbja lett a Bundesligában.

Később azonban többször a kispadra szorult, valamint a válogatottban sem tudta a korábbiakat nyújtani ősszel.

Most viszont a legfőbb hajtóereje a gárdának, mióta az formába lendült. A Fürth ellen beállását követően egy perc múlva mattolta a kapust, majd a 88. minutumban egy kitűnő gólpasszal segítette csapatát. A kupában Szoboszlai lőtte tovább a Bikákat.


légiós

Gulácsi és a Leipzig változó évet tudhat magáénak; azonban a magyar kapusra ebben a felemás lipcsei idényben szintén lehet számítani.

Nem minden esetben fűződött közvetlenül az ő nevéhez, mégis hatszor vette be kapuját a Manchester City, előtte pedig négyet kapott a Bayerntől és a válogatottban az angoloktól is.

Azt viszont nem lehet elvenni tőle, hogy egy európai topcsapat állandó kulcsembere évek óta: erről mindent elmond, hogy a Dortmund elleni győztes rangadón fájdalomcsillapítókat kapott, hogy sérülten is le tudja játszani a meccset. Ennek fényében nem csoda, hogy Gula viseli a lipcseieknél a csapatkapitányi karszalagot is.

A Bundesligában több mint egy meccs alatt kap egy gólt és van három clean sheetje.

Szerző: Berki Dániel, Harcsa Máté – a Goal Vonal szerkesztői; Tarr Ákos – a Footballhun TV szerkesztője; Bózsik Tamás – főszerkesztő

Vége az első résznek.

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Nick Tre. Smith/Icon Sportswire/Getty Images; Harry Langer/DeFodi Image/Getty Images; DAC

Képek (fentről lefele): Matthew Visinsky/Icon Sportswire/Getty Images; Srdjan Stevanovic/Getty Images; BSR Agency/Getty Images; Jan Woitas/picture alliance/Getty Images; John Berry/Getty Images