„Albánia 0-1-re megveri a magyarokat” – Liridon Latifi-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez új sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Ezúttal Liridon Latifival készítettünk interjút. Szombaton rendkívül fontos vb-selejtezőt vív a magyar válogatott Albániával; a meccs kapcsán beszélgettünk az NB I-ben, a Puskás Akadémiában is megfordult albán támadóval, aki nem más, mint Liridon Latifi.
Footballhun TV-tartalom.

Liridon Latifi
Liridon Latifi 35 PAFC-találkozón szerepelt (fotó: PFLA.hu)

Mit vársz a Magyarország-Albánia meccstől?
Kemény mérkőzés lesz mindkét csapat számára, mert a magyar és az albán nemzeti együttes is remekül védekezik, ugyanakkor hiszem, hogy Albánia végül 0-1 arányban diadalmaskodik.

Miként élted meg a szeptemberi Albánia 1-0 Magyarország meccset?
Számunkra ez egy hihetetlen eredménnyel ért fel, és ne feledjük, hogy így jó esélyünk van a második hely megszerzésére.

Mennyi esélyt látsz Albánia vb-kvalifikációjára?
Hiszek benne, mert szövetségi kapitány igazán profi munkát munkát végez a válogatottnál, és minden játékos több mint 100%-ot hoz ki magából.

Milyen volt a magyar bajnokságban játszani?
Nagyon nehéz volt a Puskással szerepelni az NB I-ben, mert sosem kaptam annyi percet és bizalmat, amennyit szerettem volna. Emiatt nem is találtam meg azt a formát, amit a klub várt tőlem; viszont 3 évig ott voltam, és nagy tisztelet jár a csapat elnökének, mert nagyon korrekt módon bánt velem mindvégig.

2017 és 2018 között szerepeltél hazád válogatottjában is.
Jó tapasztalataim vannak a válogatottból, mert olyan játékosokkal tudtam együtt játszani, akik Olaszországban és Spanyolországban légióskodnak; valamint több magas szintű spíler alkotja a keretet, sokat tanulhatnak egymástól, és ez jó tapasztalat minden játékos számára.


Liridon Latifi 2017-ben, az Azzuri ellen ölthette magára először a címeres dresszt, azóta még négyszer léphetett pályára, mindig csereként. Legfényesebb időszakát a Skenderbeunál töltötte, majd néhány szezon erejéig a Puskás Akadémiát erősítette; 2020-ban megfordult a Bernabeuban nemrég BL-győzelmet arató Sheriff Tiraspolban, 2021-22-ben pedig már négy Konferencia Liga-összecsapás van a lábában – az FK Vllaznia együttesével.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: pfla.hu