Christopher Nkunku maradása már korábban biztos volt

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a Lipcse vezérigazgatója sosem támogatta Nkunku távozását, a goal.com-on érhető el.

Nkunku
(fotó: Getty Images)

A híresztelések ellenére Nkunku marad, és hosszabbít

GOAL.COM

A PSG érdeklődött a legélénkebben Christopher Nkunku iránt, a francia azonban válaszul még egy évvel meghosszabbította a szerződését a Leipzignél – számol be róla a Bild.

A megegyezést még egyik fél sem jelentette be hivatalosan, de hamarosan biztossá válik, hogy Nkunku jelenlegi kontraktusa 2025-ig meghosszabbodik, emellett a támadó fizetése évi 3 millió euróról évi 7 millió euróra emelkedik majd.

Továbbá arra enged következtetni a Bild beszámolója, hogy a megállapodás tartalmazni fog egy 60-65 millió euró közti kivásárlási záradékot. Annak fényében nem csoda, hogy Nkunkunak több kérője is akadt a remek 2021-22-es szezonja okán; ezen klubok közé tartozott a PSG és a Manchester United, ámbár egyikük sem perkálta volna ki a Lipcse által megkövetelt 80 millió eurót.

Előbbi együttes 2019-ben mindösszesen 13 millió euró ellenében engedte el a Bikákhoz a franciát; a párizsiaknak hasonlóan fájó lehet visszaemlékezni, hogy egykoron Moussa Diaby szintén az ő akadémiájukon pallérozódott, most pedig a Leverkusenben bolondítja ellenfeleit.

Korábban már lezajlott egy találkozó Londonban az esetleges átigazolást illetően a játékos ügynöke, Pin Zahavi, valamint a lipcseiek vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff között, ami során Mintzlaff határozottan Nkunku maradása mellett tette le a voksát.

Jesse Marsch az ősz közepére átállt a 3-4-2-1-es formációra, ahol Nkunku is végleg megtalálta a helyét André Silva mögött, a félterületekben. Így ebben a szezonban – a portugállal való helycseréket követően – volt lehetősége odaérni a kapu előterébe: a hátunk mögött hagyott Bundesliga-idényben 20 alkalommal mattolta az ellenfél kapusát, 14-szer pedig társait szolgálta ki. A középpályásként mutatott játékintelligenciájának, illetve gyorsaságának hála a klub házi gólkirálya lett.

Frissítés

Nkunku nem megy sehová – jelent meg a hír az RB Leipzig médiafelületein hivatalosan is, alig egy órával cikkünk publikálása után.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Forrás: Spox, Bild