Hová tart Harry Kane?

Digiqole Ad

Az angol válogatott csapatkapitánya korábban számos csapatot kikosarazott, de most úgy tűnik, nyitott a váltásra, Kane ugyanis szeretne a Bajnokok Ligájában szerepelni. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

(fotó: Janelle St Pierre/Getty Images)

Hol folytatja Harry Kane?
UNIBET

Kane sorra gyűjti be az egyéni elismeréseket, többek között a Tottenham Hotspur és az angol válogatott gólrekordének mondhatja magát, nem utolsó sorban pedig a Premier League örökös góllövőlistáján az előkelő második helyén áll, a maga 213 találatával. Jóllehet csapatszinten elkerülték a trófeák, mind a válogatottban, mind pedig klubcsapatában, ebből kifolyólag rendre téma az angol sajtóban Kane eligazolása. 2021 nyarán a Manchester City tett komoly erőfeszítéseket Kane megszerzéséért, de a Manchester United szintén ott van a visszatérő kérők között.

Mindeközben Harry Kane játékstílusa 180 fokos fordulatot vett a 2020-21-es szezontól kezdve, ami nagyban közrejátszott abban, hogy a Kane-Szon Hung Min páros lett a PL történelmének egymást legtöbbször kiszolgáló duója. A Tottenham-nevelés hamis kilencessé avanzsált; új szerepköréből fakadóan előszeretettel lép vissza a középpályára, hogy részt vegyen a támadásépítésben, valamint hogy mozgásával üres területeket nyisson meg csatártársai előtt. A 2022-es világbajnokságon is már ebben a szerepkörben játszott, a harmadik legtöbb helyzet kialakítása (öt) és a legtöbb assziszt (három) szintén a centeré volt az angol csapatban.

De emellett a kapu előterében is könyörtelen maradt: 30 találattal zárta 2022-23-as angol bajnoki idényt, csak hattal lemaradva Erling Haaland mögött, amellyel beállította saját egyéni rekordját.

Bayern München

A bajorok érdeklődése nem újkeletű, már két ajánlatot is tettek a 29 éves támadóért, egyelőre sikertelenül. Kedden azonban újabb tárgyalásra került sor, ami jelentősebb fejlemény nélkül zajlott – írja a Sky Sports. Mindenesetre a Bayernnek megvan a B-terve: abban az esetben, ha Kane mégsem érkezne, egy évre kölcsönben szerződtetnék Julian Álvarezt a bajorok, majd szerződése lejártával ingyen csatlakozna hozzájuk az angol csatár, aki örömmel tenné át székhelyét az Allianz Arénába. A Bayern nem pótolta vérbeli befejezőcsatárral Robert Lewandowskit, mostanra viszont ez lett a fő prioritás. Mindez annak köszönhető, hogy jelenleg csupán Erix Maxim Choupo-Mouting és Mathy Tel vethető be csatárként a jelenlegi keretből.

Tottenham Hotspur

A Tottenham elnöke, Daniel Levy egyes források szerint 140 millió euró alatt nem engedi el csapata legjobbját, noha konktraktusa csak 2024-ig szól a Spursszel. Ezzel azt kockáztatják az észak-londoniak, hogy Kane teljesen ingyen távozik jövő nyáron. Mindez anyagilag sem jönne jól a klubnak, hiszen a 2019-es BL-döntő óta csak 150 millió euró ellenében sikerült játékosokat eladni, míg az érkezőkre 570 milliót költött a Spurs. Természetesen a Sarkantyúsok remélik, hogy Kane a maradás és egyben a hosszabbítás mellett teszi le a voksát. A híresztelések ellenére a háromszoros PL-gólkirály elutazott klubjával az ausztráliai edzőtáborba, aki Ange Postecoglou vezetőedző szerint „teljesen elkötelezett a csapat iránt”.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kiemelt kép: Janelle St Pierre/Getty Images

Forrás: Sky Sports, Sky Sports, Tifo Football, The Analyst, FIFA, Fbref, The Guardian, GOAL